Nehavendiyan: İran, Kırgizistan için iyi bir ortak

  • 24 Aralık 2016
  • 1.211 kez görüntülendi.
Nehavendiyan: İran, Kırgizistan için iyi bir ortak

İran Cumhurbaşkanı Özel Kalem Müdürü, İran-Kırgizistan Ticaret Forumunda yaptığı konuşmada, İran’ın, Kırgizistan’ın alt yapısının geliştirilmesi yönünde bu ülke için iyi bir ortak ve partner olabileceğini bildirdi.

İRNA’nın bildirdiğine göre dün Bişkek’de düzenlenen İran-Kırgizistan Ticaret Forumunda konuşan İran Cumhurbaşkanı Özel Kalem Müdürü Muhammed Nihavendiyan, yıl, yol yapımı, demir yolu inşası ve santral gibi ülkenin temel alt yapısı alanlarında İranlı firmaların uluslararası düzeyde kendi rekabet güçlerini ispatladıklarını bildirdi.

Kırgiztan başbakanının da katıldığı bu forumda konuşan Nihavendiyan, İran’ın iki ülke arasında yapılacak ortak yatırımları desteklemekte olduğunu bildirerek, ortak projelerin hayata geçirilmesinin her iki ülke açısından da önem taşıdığını ve çok güzel bir fırsat olduğunu bildirdi.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin Kırgizistan’a yaptığı ziyaret esnasında iki ülke arasında beş işbirliği anlaşması imzalanmıştı.

Söz konusu işbirliği belgeleri İBT, uyuşturucu madde ile mücadele, kültürel işbirliği, sağlık ve ilaç alanında ortak işbirliği gibi alanları kapsıyor.

Ruhani’nin Bişkek ziyareti sırasında ayrıca İran ve Kırgızistan arasında 2016 ila 2026 yıllarını kapsayan uzun vadeli işbirliği programı imzalandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.