Nehavendiyan: Teröristlere karşı siyasi ve askeri mücadele zaruridir

  • 12 Eylül 2017
  • 1.010 kez görüntülendi.
Nehavendiyan: Teröristlere karşı siyasi ve askeri mücadele zaruridir

İran cumhurbaşkanının ekonomi yardımcısı Muhammed Nehavendiyan, Pakistan dışişleri bakanı ile görüşmesinde teröristlere karşı askeri ve siyasi mücadelenin zaruri olduğunu belirterek, iki ülke arasında bölgesel kalkınma ve güvenlik alanında işbirliğinin arttırılmasını istedi.

İRNA’nın haberine göre, Nehavendiyan, dün  Pakistan dışişleri bakanı Hace Muhammed Asıf ile görüşmesinde, ‘terörizmin dini kültürü tahrif etmek amacıyla  işsiz gençleri asker gibi kullandığını’ belirterek, ”terörizme karşı iktisadi ve askeri  mücadele zaruri olsa da ama aşırıcılığın köküyle mücadele için kültürel ve iktisadi alanda da aynı zamanda işbirliğinin zaruri olduğunu” söyledi.

Nehavendiyan, bankacılık ve ulaştırma alanında adımların atılması gerektiğini belirterek, ”iki ülke arasında ticaret hacmi yüzde 35 oranında artsa da yaptırımların kaldırılmasından sonraki ortamda iki ülke arasında  iktisadi ilişkilerin 5 milyar dolar hedefine ulaşması gerektiğini söyledi.

İran cumhurbaşkanının ekonomi yardımcısı, ‘İran ve Pakistan arasında  yolcu ve yük gemisi güzergahının oluşturulması ve ayrıca iki ülke arasında direkt uçak seferlerinin de  uzun vadede ilişkilerin geliştirilmesinde önemli etkisinin olacağını söyledi.

Pakistan dışişleri bakanı da  sözkonusu görüşmede  iki ülke arasında tercihli ticaret ve serbest ticaret konusunda müzakerelerin yapıldığını belirterek, ”bankacılık alanında işbirliğinin geliştirilmesi için, bazı kuruluşların doğru olmayan değerlendirmelerden kaçınılması gerektiğini’ söyledi.

Pakistan dışişleri bakanı, İran ve Pakistan arasında  elektrik ve gaz alanında işbirliğini iki ülke ve bölgenin yararına nitelerken,  iki ülke liderlerinin bir sonraki görüşmesine kadar, iktisadi alanda işbirliğinin geliştirilmesi doğrultusunda önemli adımların atılması ümidini dile getirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.