Netanyahu, ABD’den UCM’nin Soruşturmasına Engel Olmasını İstedi

  • 18 Ocak 2015
  • 880 kez görüntülendi.
Netanyahu, ABD’den UCM’nin Soruşturmasına Engel Olmasını İstedi

İşgal rejimi başbakanı Benyamin Netanyahu, Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin Filistin topraklarındaki ihlaller için soruşturma yapmasını önlemek için Amerika Birleşik Devletleri’nin müdahale etmesini istedi.

İşgal televizyonu 2’inci kanalı, dün akşam (17 Ocak Cumartesi) konuyla ilgili yayınladığı haberde, Netanyahu’nun ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini ve UCM’nin soruşturma yapmasını önlemek için müdahalede bulunmasını istediğini söyledi.

Netanyahu’nun Kerry ile yaptığı görüşmenin UCM’nin Filistin topraklarındaki ihlallerle ilgili ön soruşturma yapma kararının hemen ardından geldiğine dikkat çekilirken, işgal televizyonu işgal rejiminin karar nedeniyle adeta kaynadığını ifade etti.

ABD Dışişleri Bakanlığı, önceki gün yaptığı açıklamada UCM’nin kararına karşı olduğunu belirtmişti.

Netanyahu, dün akşam televizyonda yaptığı konuşmada, işgal rejiminin UCM Başsavcısı’nın kararını kesinlikle reddettiğini kaydederek, “Bu kararın ardından Hamas İsrail aleyhine dava açacağını söyledi. Hizbullah, IŞİD ve El-Kaide de benzer adımlar atarak İsrail devletine karşı dava açarsa şaşırmayacağım. Uluslararası Ceza Mahkemesi nasıl bu derece saçmalayabilir?” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.