Netanyahu, hakkındaki yolsuzluk ve rüşvet iddiaları kapsamında 12. kez ifade verdi

  • 05 Ekim 2018
  • 1.169 kez görüntülendi.
Netanyahu, hakkındaki yolsuzluk ve rüşvet iddiaları kapsamında 12. kez ifade verdi

Terör rejimi İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, kendisine yöneltilen rüşvet suçlamalarıyla ilgili soruşturma kapsamında, bugün yeniden sorguya çekildi.

ırkçı İsrail basınına yansıyan haberlere göre Netanyahu, kendisine yöneltilen rüşvet suçlamalarıyla ilgili olarak polis tarafından 12. defa sorgulandı.
Haberlerde, bugünkü sorgulamanın Netanyahu aleyhindeki rüşvet ve güveni kötüye kullanma suçlamasıyla ilgili olduğu belirtildi. İsrail polisi, soruşturmanın sona erdiğini açıklarken soruşturma hakkında detay vermedi.

Hakkında 3 ayrı yolsuzluk soruşturması bulunan ve bu soruşturmalarda 11 kez ifade veren Netanyahu’ya, “İş adamlarından pahalı hediyeler aldığı, Yedioth Ahronoth sahibi ve yayıncısı Arnon Moses ile kendi lehine yayın yapması için pazarlık yaptığı ve Almanya’dan alınan denizaltılarda adının yolsuzluğa karıştığı.” suçlamaları yöneltiliyor.

Netanyahu ise yolsuzluk yaptığı yönündeki iddiaları reddediyor.

Irkçı İsrail polisi, 4000 numaralı telekomünikasyon yolsuzluğu soruşturmasıyla ilgili İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun eşi ve oğlunun rüşvet aldığından şüphelenildiğini duyurmuştu. Aynı soruşturma kapsamında daha önce de birkaç kez ifadesine başvurulan Başbakan Netanyahu’nun, Bezeq medya şirketine kendisi lehinde yayın yapması karşılığında mali imtiyaz sağladığı iddia ediliyor. Netanyahu’ya yakın iki isim de 4000 numaralı soruşturma kapsamında tutuklanmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.