Netanyahu İbrahim El-Halil Camii’ne Baskın Düzenlemeye Hazırlanıyor…

  • 15 Şubat 2015
  • 792 kez görüntülendi.
Netanyahu İbrahim El-Halil Camii’ne Baskın Düzenlemeye Hazırlanıyor…

İşgal rejiminde yayınlanan Yediot Ahranot gazetesi, 2000 yılında dönemin ana muhalefet partisinin lideri Ariel Şaron’un Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemesi gibi işgal hükümeti başkanı Benyamin Netanyahu’nun da El-Halil kentindeki İbrahim El-Halil Camii’ne baskın düzenlemeye hazırlandığını yazdı.

Gazete, Netanyahu’nun ofisinden kaynaklara dayandırdığı haberinde, işgal rejimi başbakanının seçim kampanyası kapsamında El-Halil vilayeti toprakları üzerinde kurulu Yahudi yerleşkelerini ziyaret ettikten sonra 25 Şubat 1994’te bir fanatik Siyonist tarafından gerçekleştirilen katliamın ardından işgal hükümeti tarafından ikiye bölünen İbrahim El-Halil Camii’ne baskın düzenleyeceğini bildirdi.

Haberde, 1996’da Netanyahu’nun Mescid-i Aksa’nın altındaki bir tünele düzenlediği baskının ardından çıkan olaylar benzeri olayların ve çatışmaların İbrahim El-Halil Camii baskınından sonra da yaşanmasından endişe edildiği belirtildi.

Netanyahu’nun 1996’daki tünel ziyaretinin ardından Batı Yaka’da ve Doğu Kudüs’te çatışmalar çıkmış ve üç gün süren çatışmalarda 13 işgal askeri ölürken onlarca Filistinli de şehit olmuş ve yaralanmıştı.

Gazete, Netanyahu’nun baskın planının Şaron’un İkinci İntifada’yı başlatan baskınını hatırlattığını ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.