Netanyahu: İran Ve Hizbullah Siyonist Rejiminin En Büyük Kabusudur.

  • 10 Temmuz 2017
  • 1.183 kez görüntülendi.
Netanyahu: İran Ve Hizbullah Siyonist Rejiminin En Büyük Kabusudur.

Siyonist İsrail rejimi Başbakanı Binyamin Netanyahu Farsça da yayınlanan Twitter’deki mesajlarında, İsrail’in Suriye’de gerçek bir ateşkesin gerçekleşmesini desteklediğini söyleyerek, “Ancak bu ateşkes, İran ve İran’a bağlı grupların Suriye’de ve özellikle Suriye’nin güneyinde askeri varlıklarını sürdürmesine izin verilmeli anlamına gelmez.” dedi.

Netanyahu açıklamasını şöyle sürdürdü: “ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ve Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin, İsrail’in tutumlarını anladıklarını ve bizim isteklerimizi göz önünde bulunduracaklarını söylediler.”

Siyonist İsrail rejimi Başbakanı Netanyahu Twitter’de paylaştığı mesajının devamında şöyle yazdı: “Biz kendi sınırlarımızın ötesinde gelişmeleri takip etmeye devam edeceğiz ve aynı zamanda kırmızı çizgilerimizi de koruyacağız. Gelişmiş silahları elde etmesi konusunu vurgulayarak Hizbullah’ın Suriye yolundan güçlenmesini engelleyeceğiz.”

Netanyahu açıklamasını şöyle bitirdi: “Biz, Hizbullah veya İranlı güçlerin Suriye ile olan sınırlarımızın etrafında ve genel olarak Suriye’de yerleşmesini engelleyeceğiz.”

Siyonist İsrail rejimi Başbakanı Netanyahu bundan önce de yaptığı açıklamalarda, buna benzer ifadeleri kullanarak, İran’ın Lübnan’a silah göndermesine engel olacağını belirtmişti. Netanyahu İsrail rejiminin Suriye topraklarına olan saldırılarının devam edeceğine vurgu yaparak bu saldırıların hedefini, Hizbullah’ın güçlenmesine engel olmak olduğunu söylemişti.

Siyonist İsrail rejimi Başbakanı Çin’e yaptığı yolculuk esnasında bu şekilde açıklamada bulunmuştu: “Benim siyasetim sabittir. Biz, İsrail’in Suriye topraklarından hedef alınmasına izin vermeyeceğiz ve elimizden geldiği kadar silah yüklerini keşfedip, Lübnan Hizbullahı’na ulaşmasına izin vermeyeceğiz.

Gelişmiş silah yüklerine saldırmak bizim siyasetimizdir. Biz İranlıların silah kaçakçılığı peşinde oldukları her yeri hedef alacağız.”

Ancak dikkat edilmesi gereken konu, Siyonist İsrail rejiminin Çin’de yapmış olduğu açıklamanın İsrail’in geçmişinde bir ilk olduğudur, zira Siyonist rejimi Suriye’ye defalarca saldırmasına rağmen saldırıların sorumluluğunu kabul etmiyordu. Görünüşe göre İran ve Hizbullah’ın IŞİD’e karşı mücadeledeki etkin rolü, İsrail’i çok endişelendiriyor.

Bundan önce Suudi Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr de Rusya Dışişleri Bakanı Lavrof ile Rusya’da gerçekleşen görüşmesinde Siyonist rejimi başbakanının açıklamalarına benzer ifadeler kullanarak, “İran ve Hizbullah’ın bölgedeki müdahalelerini durdurmak gerek” demişti.

Öte yandan İsrailli gazete Yedioth Ahronoth’un Siyonist rejimi İstihbarat Bakanından şöyle aktarma yapmıştı: “Biz, İran’ın bölgedeki nüfuzunu durdurmak için ve bölgedeki işbirliğimizi güçlendirmek için ABD ile anlaşmaya çalışıyoruz.”

Bir süre önce, İsrail ABD’ye beş maddelik bir anlaşma sunmuştu. İsrail tarafından önerilmiş olan anlaşmanın tüm maddeleri, İran’ın Suriye’deki nüfuzunu yok etme doğrultusunda idi.

Görünüşe göre, Lübnan Hizbullahı’nın güçlenmesi ve aynı zamanda, İran İslam Cumhuriyetinin Suriye ve Irak’ta IŞİD terör örgütüne karşı mücadeledeki önemli rolü, İsrail rejiminin kabusu haline dönüşmüş.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.