Netanyahu: Kaybolan İsrail vatandaşlarının güvenliğinden Hamas’ı sorumlu tutuyoruz

  • 09 Temmuz 2015
  • 747 kez görüntülendi.
Netanyahu: Kaybolan İsrail vatandaşlarının güvenliğinden Hamas’ı sorumlu tutuyoruz

Korsan İsrail Başbakanı Netanyahu, “Kaybolan İsrail vatandaşlarının güvenliğinden Hamas’ı sorumlu tutuyoruz. Uluslararası toplumdan, vatandaşlarımızın serbest bırakılması yönünde açık bir çağrıda bulunmasını bekliyorum” dedi.

Gazze Şeridi’nde “kaybolduğu” açıklanan iki İsrail vatandaşı hakkında yazılı bir açıklama yapan Netanyahu, İsrail’e dönüşlerini sağlamak için çalıştıklarını belirterek, “Kaybolan İsrail vatandaşlarının güvenliğinden Hamas’ı sorumlu tutuyoruz. Uluslararası toplumdan, vatandaşlarımızın serbest bırakılması ve ülkelerine dönmesi yönünde açık bir çağrıda bulunmasını bekliyorum” ifadelerini kullandı.

Kayıp İsraillilerle ilgili yürütülen tüm çalışmaları koordine etmesi için bir temsilci atadığını kaydeden Netanyahu, kayıp İsrail vatandaşlarından Avraham Mengistu’nun ailesi ile başından beri temasta olduğunu ve yakında bir araya geleceklerini açıkladı.

İsrail ordusu, Gazze’de 2 İsraillinin kayıp olduğunu açıklamıştı. Avraham Mengistu isimli bir İsrail vatandaşının 10 aydır kayıp olduğu belirtilen açıklamada, ismi açıklanmayan bir İsrail vatandaşının daha Gazze’de olduğu belirtilmişti.

İsrail basınında çıkan haberlerde ise kayıp olduğu ifade edilen ikinci İsrail vatandaşının “Arap asıllı olduğu” öne sürülmüştü. Söz konusu kayıp İsraillilerle ilgili yayın yasağının, Haaretz ve Yediot Ahronot gazetelerinin açtığı dava sonucunda bugün kaldırıldığı ifade edilmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.