Netanyahu, Özgürlük Filosu-3’ten Duyduğu Rahatsızlığı Dile Getirdi

  • 23 Haziran 2015
  • 704 kez görüntülendi.
Netanyahu, Özgürlük Filosu-3’ten Duyduğu Rahatsızlığı Dile Getirdi

İşgal rejimi başbakanı Benyamin Netanyahu, bazı çevrelerin Gazze Şeridi’ne yardım kafileleri ve filoları gönderirken bu tür kafileleri ve filoları Suriye’ye göndermekten kaçınmasından şaşkınlık duyduğunu ifade etti.

Netanyahu, dün (22 Haziran Pazartesi) Yahudi Ajansı’nın kongresinde yaptığı konuşmada, bu durumun “adaleti yanıltmak” ve “gerçeği gasp etmek” olduğunu öne sürdü.

İşgal rejiminin Gazze Şeridi’ne inşaat malzemesi girişine izin veren tek devlet olduğunu söyleyen Netanyahu, Gazze Şeridi’nin yeniden imarını teşvik ettiklerini iddia etti.

Özgürlük Filosu-3’ten yetkililer, başta Tunus eski cumhurbaşkanı Munsıf El-Merzuki olmak üzere birçok parlamenter ve insan hakları savunucusuyla birlikte Gazze Şeridi’ne doğru yola çıkmak üzere tüm hazırlıkların tamamlandığını açıklamıştı.

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden İzzet Er-Reşak da konuyla ilgili yaptığı açıklamada, dünyanın özgür insanlarını Özgürlük Filosu-3’e destek olmaya ve görevini yerine getirmesine yardımcı olmaya davet etti.

İşgal rejiminin filoya müdahale etmemesi yönünde uyaran Er-Reşak, filonun Gazze’ye ulaşmasına engel olmanın işgal rejiminin gerçek yüzünü bir kez daha ortaya çıkararak uluslararası bir skandal olacağını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.