Netanyahu: Suudi Arabistan Hava Sahasını Tel Aviv’e Uçan Air India’ya Açtı

  • 06 Mart 2018
  • 1.019 kez görüntülendi.
Netanyahu: Suudi Arabistan Hava Sahasını Tel Aviv’e Uçan Air India’ya Açtı

İşgal rejimi başbakanı Binyamin Netanyahu, Suudi Arabistan’ın hava sahasını Hindistan Havayolları Air India’nın Tel Aviv’e gidip gelen uçaklarına açtığını söyledi.

Suudi Arabistan tarafından ise henüz Netanyahu’nun açıklamasına herhangi bir teyit ya da yalanlama gelmedi.

Netanyahu, bu açıklamayı dün (5 Mart Pazartesi) ABD Başkanı Donald Trump ile görüşmesinin ardından Washington’da görev yapan İsrailli gazetecilerle buluşması sırasında yaptı.

Suudi Arabistan, işgal rejimini tanımazken yetmiş yıldır kapalı olan hava sahasının açılmasının taraflar arasındaki ilişkilerin gelişmesi olarak değerlendiriliyor.

Hindistan Havayolları geçen ay Suudi Arabistan hava sahasını kullanarak Tel Aviv’e haftada üç sefer gerçekleştireceğini açıklamış ancak Suudi Arabistan Hindistan Havayolları’na işgal rejimine uçuşlarda hava sahasını kullanma izni verilmediğini belirtmişti.

İşgal rejimi havayolları El-Al, her hafta Mombai’ye dört sefer düzenliyor fakat Suudi Arabistan hava sahasını kullanamadığı için yolculuk yedi saat sürüyor.

İşgal rejimi medya organları, Hindistan seferlerinde Suudi Arabistan hava sahasının kullanılması halinde yolculuğun iki saat daha kısalacağını bildiriyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.