Netanyahu: Trump’ın Açıklamaları Balfour Deklarasyonu Kadar Önemli

  • 08 Aralık 2017
  • 1.332 kez görüntülendi.
Netanyahu: Trump’ın Açıklamaları Balfour Deklarasyonu Kadar Önemli

Siyonist işgal rejimi Başbakanı Benyamin Netanyahu, ABD Başkanı Donald Trump’ın geçen Çarşamba günü Kudüs’ün işgal rejiminin başkenti olduğu yönünde yaptığı açıklamanın Balfour Deklarasyonu kadar önem taşıdığını ifade ettiği bir video yayınlandı.
Videoda işgal altındaki Kudüs’ün tepelerinden birinde görünen Netanyahu “Siyonistlerin tarihinde oldukça büyük anlar var. Balfour Deklarasyonu, devletin kurulması, Kudüs’ün özgürleştirilmesi ve dün Trump’ın yaptığı açıklamalar…” ifadesini kullanıyor.
Netanyahu kararla ilgili değerlendirmesini şöyle sürdürüyor: “Dün dostuma dedim ki, ‘sen bir tarih yazmak üzeresin.’ Ve dün o tarihi yazdı. Bu göğsümüze su serpen, sol ve sağıyla, dindar ve laikiyle herkesi birleştiren bir karardır. Bununla Kudüs sevincimizin kaynağıdır.”
Amerika Başkanı Trump, daha önceki başkanların takip ettiği politikanın aksine geçen Çarşamba günü (6 Aralık) yaptığı açıklamada Washington’un Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak kabul ettiğini duyurdu. Karar İsrail’de memnuniyetle karşılanırken, Filistin ve İslam dünyasında tepki ve öfkeyle karşılandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. Anonim dedi ki:

    Jerusalem belongs to The God and the world! it doesn’t belong to any states. Jews, Christians, Muslims will take The God’s home back.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.