Netanyahu’dan AB’ye iki yüzlülük suçlaması

  • 10 Aralık 2017
  • 1.070 kez görüntülendi.
Netanyahu’dan AB’ye iki yüzlülük suçlaması

İsrail Başbakanı Netanyahu, ABD Başkanı Donald Trump’ın “Kudüs’ü İsrail’in başkenti” olarak tanıma kararını eleştiren Avrupa ülkelerini iki yüzlü davranmakla suçladı.

Fransa’nın başkenti Paris ve Belçika’nın başkenti Brüksel’i ziyaret etmek için ülkeden ayrılmadan önce açıklama yapan Netanyahu, “Avrupa’ya saygı duymakla birlikte onlardan gelen bir çifte standardı kabul etmeye hazır değilim” dedi.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasının ardından kararı görüşmek üzere acil toplanmıştı. İslam dünyasını ayağa kaldıran Kudüs krizinin görüşüldüğü toplantıda, 5 daimi üye ile 10 geçici üye ülkelerin temsilcileri katılmıştı.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) ABD dışında 14 ülke, Kudüs’ün İsrail’in başkenti ilan edilmesine şiddetle karşı çıktı. ABD Başkanı Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasının ardından toplanan BMGK’da, İsrail-Filistin meselesinde iki devletli çözümden başka B planının olmadığı vurgulandı. Filistinliler ile İsrailliler arasında barışın sürecinin devam edilmesi için uluslararası çaba sarf edilmesi ve barış çağrısında bulunuldu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.