Netanyahu’nun Asıl Korkusu, İslam Devrimi’nin Tüm Bölgeye Yayılması

  • 04 Mart 2015
  • 1.158 kez görüntülendi.
Netanyahu’nun Asıl Korkusu, İslam Devrimi’nin Tüm Bölgeye Yayılması

Siyonist İsrail Rejimi Başbakanı Benyamin Netanyahu’nın dün ABD Kongresi’nde yaptığı konuşmaya tepki gösteren İran İslami Meclisi Başkanı Ali Laricani, ” ABD Kongresi’nde siyasi bir şeklinde gerçekleşen bu konuşma, dünyayı yönettiğini iddia eden bir ülkenin, tamamen boş bir rejim tarafından görevlendirildiğini gösteriyor. İsrail yönetimi büyük endişe ve korku yaşıyor. Netanyahu konuşmasında İran’ın yaptırımlarla bile bölgenin etkili bir ülkesi olduğunu ve eğer anlaşmaya varılır ise, İran’ın ekonomik gücünün artacağı ve tüm Orta Doğu ülkelerini etkisi altına alacağını öne sürdü. Netanyahu’nun şeytanca açıklamalarına rağmen, İran hiçbir zaman imparatorluk kurmak peşinde olmamış ve olmayacaktır” dedi.

Laricani açıklamasının devamında, “Çürüyen İsrail rejiminden rejiminden böyle bir açıklama gelmesi, asıl korkularının İslam Devrimi düşüncesinin tüm bölgeye yayılması olduğunu gösteriyor.  Netanyahu, Kongre üyelerine anlaşmaya varılması durumunda İran’ın bu santrifüjlarla bile atom bombası üretebileceği düşüncesini yüklemeye çalıştı. Yıllardır 200’ü aşkın atom bombası olan bir yönetimin böyle bir açıklamada bulunması ilginçtir. Kendisi tüm dünyada terörizme destek vermek ile ünlü olan bir ülkenin, İran’ı sözde terör destekçisi Hamas ve Hizbullah’a destek vermek ile suçlaması gülünçtür” dedi.

Netanyahu’nun çelişkiler ile dolu açıklamaları ile ilgili ise Laricani, “Netanyahu bir taraftan İran’ın bölgenin en güçlü ülkelerinden biri olduğunu belirterek, insanların endişeler yaşamasını istiyor. Öte yandan ise nükleer anlaşmaya varılması durumunda, İsrail’in tek başına bile İran’a yönelik askeri operasyonda bulunacağı konusunda gaddarca konuşuyor” dedi.

İran İslami Meclisi Milletvekilleri de Laricani’nin bu açıklamasından sonra, Kahrolsun İsrail sloganları atarak Meclis Başkanı’nın açıklamasına destek verdiler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.