Netanyahu’nun İran aleyhindeki yeni şovu

  • 17 Mayıs 2018
  • 1.151 kez görüntülendi.
Netanyahu’nun İran aleyhindeki yeni şovu

Siyonist rejim başbakanı Benyamin Netanyahu dün İran İslam Cumhuriyeti aleyhinde sergilediği yeni şovunda, bir televizyon programında bazı parçaları göstererek, bu parçaların geçtiğimiz Şubat ayında Filistin işgal toprakları üzerinde imha edilen İran’a ait bir İHA’nın parçaları olduğunu iddia etti.

El Alem’in verdiği haberde, Netanyahu’nun VICE News’a yaptığı açıklamada, masa üzerine konulan İHA parçalarına işaret ederek, bu parçaların bizim düşürdüğümüz İran’a ait bir İHA parçaları olduğunu iddia ettiği belirtildi.

Siyonist rejim 10 Şubat tarihinde Filistin işgal topraklarına giren İran’a ait bir İHA’yı imha ettiklerini iddia etmişti.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi ise yaptığı açıklamada, siyonislerin saçma iddialarını reddetti.

Benyamin Netanyahu 30 Nisan Pazartesi günü sergilediği bir başka şovda bir televizyon programında bazı CD, kağıt ve fotoğrafları göstererek, İran’ın gizli nükleer silah yapımı programı olduğunu iddia etmişti.

AB Dış Politika sorumlusu Federika Mogherini de bu siyasi şova yönelik tepkisinde,  Atom Enerjisi Ajansı’nın defalarca İran’nın barışçıl nükleer faaliyetlerini onayladığını, Netanyahu’nun iddialarını ispatlamak için hiç bir kanıt ve belgesinin olmadığını belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.