Netenyahu: BM Diktasına Karşı Durmalıyız!

  • 29 Aralık 2014
  • 946 kez görüntülendi.
Netenyahu: BM Diktasına Karşı Durmalıyız!

İsrail Başbakanı Netanyahu, “Uluslararası camiadan beklentimiz, üzerimizde oluşturulmaya çalışılan BM diktasına karşı bir duruş sergilemesidir. Eğer uluslararası camia Filistin otoritesinin BM’ye yapacağı başvuruyu reddetmezse de biz bunu kabul etmeyeceğiz” dedi.

Dünya Bülteni / Haber Merkezi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, “Uluslararası camiadan beklentimiz, üzerimizde oluşturulmaya çalışılan Birleşmiş Milletler (BM) diktasına karşı bir duruş sergilemesidir” dedi.

Netanyahu, ABD’nin Indiana Eyaleti Valisi Mike Pence ile yaptığı görüşme öncesi yaptığı açıklamada, “İsrail ve medeniyetimiz saldırı altında. Saldırılar İran ve çeşitli terörist gruplardan geliyor” ifadelerini kullanarak, “Saldırılar şimdi de İsrail’in güvenliğini tehlikeye atacak bir dikta oluşturmaya çalışan Filistin Otoritesi’nden geliyor” diye konuştu.

“Uluslararası camiadan beklentimiz üzerimizde oluşturulmaya çalışılan BM diktasına karşı bir duruş sergilemesidir” diyen Netanyahu, “Fakat size garanti veriyorum eğer uluslararası camia Filistin Otoritesi’nin BM’ye yapacağı başvuruyu reddetmezse de biz bunu kabul etmeyeceğiz. İsrail, kendi geleceğini tehlike altına sokacak şartlara, karşı duruş sergileyecektir” şeklinde konuştu.

Fetih Yönetim Kurulu Üyesi Saib Ureykat, daha önce sunulan tasarı üzerinde 8 değişiklik yapıldığını ve pazartesi günü Ürdün aracılığıyla BMGK’ya sunulacağını, oylamanın da salı ya da çarşamba günü yapılabileceğini belirtmişti.

Ureykat, bazı düzenlemelerin tasarıya yansıtıldığını, Doğu Kudüs’ün Filistin devletinin başkenti olmasının bu düzenlemelerin başında geldiğini söylemişti.

Hamas’tan kararla ilgili yapılan açıklamada, “BM Güvenlik Konseyi’ne sunulan karar tasarısı kabul edilemez. Filistin sorununu tasfiye etmeyi hedefleyen ve halkımızın vazgeçilemez haklarından ciddi tavizler veren söz konusu karar tasarısının geri çekilmesini talep ediyoruz” denilmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.