Newsweek: İran Yeni Füzesiyle Trump ve İsrail’e Tokat Attı

  • 23 Eylül 2017
  • 1.370 kez görüntülendi.
Newsweek: İran Yeni Füzesiyle Trump ve İsrail’e Tokat Attı

Amerikan Newsweek Dergisi, İran’ın Hürremşehir isimli balistik füzesini görücüye çıkarmak suretiyle, ABD Başkanı ve Siyonist rejimin yüzüne bir tokat attığını belirtti.

Newsweek Dergisi Cuma günü yayınladığı bir analizde; İran’ın görücüye çıkardığı Hürremşehr isimli balistik füzesine dikkat çekerek, İran’ın Hürremşehr’i görücüye çıkarmasını, ABD Başkanı Donald Trump ve Siyonist rejimin yüzüne indirilmiş bir tokat olarak niteledi.

Devrim Muhafızları Hava-Uzay Komutanı Tuğgeneral Emir Ali Hacizade, Silahlı Kuvvetlerin dün düzenlediği geçit töreninin kulisinde gazetecilere yaptığı açıklamada; uzun menzilli Hürremşehr füzesinin görücüye çıkarıldığına işaretle, bu füzenin Savunma Bakanlığı tarafından tasarlanıp, yapıldığını ve 2 bin kilometre menzili olduğunu vurguladı.

Newsweek attığı tweet’te; “İran yeni füzesini göstermekle Trump ve İsrail’e bir tokat attı.” diye yazdı.

ABD eski yönetiminin Silah İşleri Danışmanı Robert Eenhoorn de, İran’ın görücüye çıkardığı bu füze ve Ruhani’nin yaptığı açıklamanın büyük ölçüde, Trump yönetiminin bu ülkeye yönelik balistik füze programı ile ilgili kısıtlamaları kabul etmesi için baskı yapma hedefine bir karşılık olduğunu kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.