Nezzal: “Abbas Filistin’deki İç Sorunları Çözme Konusunda Ciddi Değil”

  • 29 Mart 2015
  • 951 kez görüntülendi.
Nezzal: “Abbas Filistin’deki İç Sorunları Çözme Konusunda Ciddi Değil”

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden Muhammed Nezzal, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın Filistin’deki iç sorunları sona erdirme konusunda ciddi olmadığını söyledi.

Nezzal, Filistin Enformasyon Merkezi’ne verdiği röportajda, Abbas yönetiminde Filistin sahasında kökleşen krizlerden çıkış konusunda ciddiyet bulunmadığını ifade etti.

Nezzal, Filistin uzlaşı hükümeti başkanı Rami El-Hamdallah’ın Gazze ziyaretini değerlendirerek, ziyaretin amacının Arap Zirvesi öncesi Abbas ve hükümetinin memur maaşları, yeniden imar ve benzeri sorunları çözmek istediği fakat Hamas’ın engel olduğu mesajını vermek olduğunu söyledi.

Abbas’ın Arap Birliği Zirvesi’nde yaptığı konuşmada Gazze Şeridi’ne de Yemen’e düzenlenenin benzeri bir operasyon düzenlenmesini istediğine dikkat çeken Nezzal, El-Hamdallah’ın Gazze’de Hamas heyetiyle yaptığı görüşmeden hiçbir sonuç çıkmadığını, memur maaşları, kapıların yönetimi, yeniden imar, başkanlık ve parlamento seçimleri gibi temel konuların sonuca bağlanmadığını belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.