Nezzal: Seçimler Hilesiz Yapılırsa Abbas Ağır Bir Yenilgiye Uğrar

  • 28 Aralık 2018
  • 1.235 kez görüntülendi.
Nezzal: Seçimler Hilesiz Yapılırsa Abbas Ağır Bir Yenilgiye Uğrar

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyesi ve hareketin Filistin dışındaki başkan yardımcısı Muhammed Nezzal, Filistin Parlamentosu’nun feshedilmesi kararının gayri meşru olduğu konusunda Filistinli gruplar arasında görüş birliği bulunduğunu söyledi.

Nezzal, Kudüs kanalına verdiği ve yarın yayınlanacak röportajda, Filistin Parlamentosu’nu fesih kararının hikmetten yoksun olduğunu belirtti.

Bölünmüşlük halinin sorumlusu olan Mahmud Abbas’tan böyle bir adımın beklendiğini kaydeden Nezzal, Abbas’ın Filistin Yönetimi Başkanı gibi değil sadece bir grubun başkanı gibi davrandığını bildirdi.

Nezzal, demokratik ve şeffaf bir seçim yapılması halinde Abbas’ın ağır bir yenilgi alacağını kaydederek, bu nedenle seçimlerin hilesiz yapılacağına dair bir garantinin olmadığına dikkat çekti.

Abbas’ın 2006’daki seçimlerde Fetih’in kazanacağını ve Hamas’ın kaybedeceğini sandığını söyleyen Nezzal, uzlaşı konusuna da değinerek, Hamas’ın uzlaşının sağlanması için çalıştığını kaydetti.

Nezzal, Gazze Şeridi’nde ortak operasyon odası kurulduğuna, siyasi açıdan ve sahada tüm grupların koordineli hareket ettiklerine işaret etti.

Uzlaşının sağlanamamasından bizzat Abbas’ın sorumlu olduğunu bildiren Nezzal, Fetih üyelerinin çoğunun uzlaşıyı istediğini belirtti.

Hamas lideri, Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetleriyle ilgili bir soruya verdiği cevapta da söz konusu faaliyetlerin Filistin halkının Yüzyılın Anlaşması’nı reddettiği mesajını verdiğini açıkladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.