Nijerya Hizbullah Hareketi Lideri: Mina Olayına Sebep Olan Şehzade Kısas Edilsin

  • 30 Eylül 2015
  • 858 kez görüntülendi.
Nijerya Hizbullah Hareketi Lideri: Mina Olayına Sebep Olan Şehzade Kısas Edilsin

Nijerya Hizbullah Hareketi Başkanı Şeyh İbrahim Zekzaki, Medine ve Mekke’de bulunan mukaddes mekânların bütün Müslümanlara ait olduğunu vurguladı ve şöyle konuştu: Bu iki mukaddes şehrin yönetiminde de bütün Müslümanların payı olmalıdır. Mekke ve Medine, Suudi Arabistan’ın değildir. Dolayısıyla tüm İslam ülkelerinin bu iki şehrin yönetiminde söz hakkı olmalıdır.

Şeyh Zekzaki sözlerine şöyle devam etti: Mekke ve Medine’nin sadece Suud hanedanının tekelinde bulunması son derece yanlıştır.

Mina’da vuku bulan faciada hayatlarını kaybeden hacıların aileleriyle görüşen Şeyh Zekzaki, Suudi Arabistan’ın hac organizasyonunu eline yüzüne bulaştırdığına dikkat çekti ve şöyle konuştu: Mekke ve Medine’ye giden Müslümanlar Allah’ın misafirleridir ve onların güvenliği her şeyden önce gelir. Dolayısıyla burada Müslüman ülkeleri şunu çok iyi anlamalıdır: Kendi vatandaşlarının can güvenliğini sağlamak için dahi olsa Mekke ve Medine’nin yönetiminde söz sahibi olmalıdır. Çünkü Suud hanedanına güven olmaz. Bu elim hadise de zaten bu gerçeği ispatlıyor. Suudilerin elleri Yemen halkının kanına bulaşmışken, Suriye, Bahreyn ve Irak’ta birçok cinayeti işlemişken ve işlemeye devam ederken nasıl onlara güvenilebilir ki?!

Mina’da vuku bulan hadisede asıl sebebin kralın oğlu ve beraberindeki koruma ordusu olduğuna dikkat çeken Şeyh Zekzaki şöyle konuştu: Suud hanedanı için bunca Müslüman’ın ölmesinin hiçbir önemi yoktur. Onlar hatta bu olayın suçunu hacıların üzerine atmaya çalışmışlardır! Eğer gerçekten onlar için yüzlerce Müslüman’ın ölmesinin birazcık önemi varsa olaya sebep olan Şehzade kısas edilsin!

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.