Nijerya Hizbullahı Lideri Şeyh İbrahim Zakzaki, Bir Suikastten Daha Kurtuldu

  • 13 Mayıs 2015
  • 695 kez görüntülendi.
Nijerya Hizbullahı Lideri Şeyh İbrahim Zakzaki, Bir Suikastten Daha Kurtuldu

Nijerya Hizbullahı lideri Şeyh İbrahim Zakzaki yeni bir suikastten kurtuldu. Nijerya Hizbullahi Hareketi’nin resmi internet sitesinde yer alan bilgiye göre Nijerya Hizbullahı lideri Şeyh İbrahim Zakzaki kendisine yönelik rejim güçlerinin son suikastinin başarısız olduğunu açıkladı.

Bölgedeki rejim güçleri olarak adlandırılan Zazau Emirliği’ne bağlı silahlandırılmış çeteler tarafından kendisine ve Hizbullahi Hareket mensubu kişilere yönelik girişimin engellendiğini anlattı.

Nijerya Hizbullahı lideri Şeyh İbrahim Zakzaki’nin evine saldıran silahlı çeteler bölge halkı ve Hizbullahi mücahidler tarafından dövülerek uzaklaştırıldı. Geçtiğimiz Perşembe günü akşam başlayan saldırının sabaha kadar ara ara sürdüğü belirtildi.

Nijerya Hizbullahı lideri Şeyh İbrahim Zakzaki bölgedeki rejim yetkililerin planın ardında olduğuyla ilgili BBC ve dünya medyasına bilgi verdiğini bunun ardından saldırıların kesildiğini bildirdi. Nijerya Hizbullahı lideri Şeyh İbrahim Zakzaki saldıran kişilerin kimlerin yönlendirdiğini, nerede toplandıklarını ve kaçtıktan sonra nereye sığındıklarını açıklayarak rejimin olayın direk arkasında olduğunu açıkladı.

Nijerya Hizbullahı lideri Şeyh İbrahim Zakzaki kendilerini bu saldırıdan koruyan Yüce Allah(cc)’a binlerce kez şükrederken, rejimin yaptığı her hareketten haberlerinin olduğunu açıkladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.