Nijerya İslam Hareketi Şeyh Zakzaki’nin Serbest Bırakılmasını İstedi

  • 02 Ocak 2017
  • 1.217 kez görüntülendi.
Nijerya İslam Hareketi Şeyh Zakzaki’nin Serbest Bırakılmasını İstedi

Nijerya İslam Hareketi; Şeyh Zakzaki’nin yasadışı bir şekilde tutuklanmasının devam etmesiyle birlikte protestoların artacağını açıkladı.

Nijerya İslam Hareketi üyeleri ülkenin Cumhurbaşkanı Muhammadu Buhari’den Nijerya İslami Hareketi Lideri Şeyh Zakzaki’nin, eşinin ve diğer hareket üyelerinin serbest bırakılmasını istedi.

Nijerya İslami Hareketi Sözcüsü İbrahim Musa hareket adına yayımlanan bildiride Nijerya Cumhurbaşkanı’ndan federal mahkemenin kararını ertelemesini ve Şeyh Zakzaki’nin serbest bırakılması için gerekli eylemlerde bulunmasını istedi.

Bildiride şu ifadeler yer aldı: “Federal hükümet kendisi federal mahkemenin bir yıl önce çıkardığı bir kararı ertelediği bir durumda, bu hareketin ülkedeki kanunları ihlal ettiğine yönelik suçlamalarına bir son vermelidir.”

İbrahim Musa ayrıca, Muhammadu Buhari’nin yeni yıl münasebetiyle yayımladığı mesajda Nijerya Şiilerini kardeşleri olarak adlandırmasının ironik olduğunu söyledi.

Bildirinin başka bir bölünde ise şu ifadeler yer aldı: “Biz uygulanan bütün şiddet eylemlerini ve yapılan yargısız infazları mahkemeye taşıdık ve itiraz ettik. Biz iftiralar, suçlamalar, zulüm ve eziyetler karşında bile ülkedeki kanunlara göre davrandık.

Nijerya İslam Hareketi üyeleri barışçıl eylemlerde bulundular. Kendi başlarına bir kanun uygulamadılar ya da ülkedeki kanunlara aykırı davranmadılar. Ama biz hükümetin mahkeme kararını ayaklar altına almak istediğini biliyoruz. Biz mahkemede haklarımızı arıyoruz.”

Nijerya İslam Hareketi Sözcüsü İbrahim Musa ayrıca Cumhurbaşkanı’ndan İslami Hareket üyelerine karşı işlenen cinayetleri incelemesini istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.