Nijerya İslami Hareket Lideri Şeyh Zakzaki’nin Hayatı Endişe konusu

  • 25 Temmuz 2016
  • 794 kez görüntülendi.
Nijerya İslami Hareket Lideri Şeyh Zakzaki’nin Hayatı Endişe konusu

Nijerya İslami Hareket Liderinin oğlu, babasının sağlık durumunun kritik olduğunu ve kendilerini kaygılandırdığını bildirdi.

İRİB haber Ajansının bildirdiğine göre Nijerya İslami Hareket Lideri Şeyh İbrahim Zakzaki’nin oğlu Muhammed Zakzaki, yayınladığı açık bir mektupta Nijerya hükümetine yönelik sert eleştiriler yönelterek, Babası İbrahim Zakzaki’nin sağlık durumunun kritik olduğunu ve hükümet tarafından gereken ilginin gösterilmediğini söyledi.

Babasının bir gözünü kaybettiğini, el ve ayaklarının artık felç olduğunu ve bu durumda bile onun kendi avukatı ve doktoruyla bile görüştürülmediğini belirten Muhammed Zakzaki, babasının çok sıkı güvenlik tedbirleri uygulanan bir zindanda tutulduğunu ve cezaevi içindeki koşulların çok kötü olduğunu bildirdi.

Nijerya İslami Hareket Liderinin oğlu, kendi üç kardeşi, halası ve yakın akrabalarından bir çoğu da dahil bini aşkın Şii müslüman’ın Nijerya ordusu tarafından öldürüldüğünü ve gizlice toprağa verildiğini belirtti.

Nijerya ordusu 12 Aralık 2015 tarihinde, İslami Hareket üyelerinin, Nijerya genel kurmay başkanının geçeceği caddeyi kapattıkları bahanesiyle 347 kişiyi olay yerinde öldürmüş ve Nijerya İslami Hareket Lideri İbrahim Zakzakiyi’de ağır yaralı olarak tutuklamışlardı.

Nijerya İslami Hareketi bu olayda ölü sayısını bin’in üzerinde açıklamıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.