Nijerya Müslümanları Lideri Şeyh Zakzaki suikast eşiğinde

  • 20 Temmuz 2017
  • 1.262 kez görüntülendi.
Nijerya Müslümanları Lideri Şeyh Zakzaki suikast eşiğinde

Nijerya İslam Hareketi Sözcüsü İbrahim Musa, bu ülkenin büyük  Lideri Şeyh Zakzaki’ye yönelik bir suikast planının hazırlandığını bildirdi.

Nijerya İslam Hareketi Sözcüsü İbrahim Musa yayınladığı bir bildirdide, bu ülkenin barış düşmanları tarafından Aralık 2015’ten beri ihtiyati tutuklama altında olan Nijerya’nın büyük Lideri Şeyh Zakzaki’ye yönelik bir suikast planının hazırlandığını duyurdu.

Bu bağlamda İbrahim Musa, “Güvenilir bir bilgi kaynağı yakın gelecekte Nijerya İslam Hareketi üyelerine karşı saldırı düzenleneceğini söyledi” ifadesini kullandı.

Söz konusu bildiride, “Nijerya İslam Hareketi’ne karşı düzenlenecek çirkin plan önümüzdeki haftalarda ulusal seviyede yayınlanacak önemli bir duyurunun ardından başlayacaktır. Bu hain projeyi hazırlayanlar büyük liderimiz Şeyh Zakzaki ve masum sivilleri katlederek Nijerya İslam Hareketi’ni ortadan kaldırmayı planlıyor” denildi.

Nijerya İslam Hareketi üyelerine karşı baskı operasyonu uygulamak için askeri birliklerin bu ülkenin önemli şehirlerinde konuşlandırıldığını belirten İbrahim Musa, “Şeyh Zakzaki ve Nijerya İslam Hareketi üyelerinin katledilmesi Nijerya devleti ve halkının menfaatleri yönünde değildir. Bu nedenle soykırım şeklinde yapılacak bu hain planın acilen durdurulmasını istiyoruz” açıklamalarında bulundu.

Nijerya’nın kuzeyindeki “Zaria” kentinde 2015 yılında yaşanan kanlı olaylarda Nijerya ordusu, Şeyh Zakazaki’nin üç çocuğuyla 350 sivili katletmişti. Bunun yanı sıra Şeyh Zakazaki’nin evi düzenlenen baskın sonucu tamamen tahrip edilmişti.

2015’teki saldırılarda Şeyh Zakzaki’nin sol gözü tamamen hasar görüp görme gücünü kaybetmişti. Nijerya mahkemesinin Şeyh’in serbest bırakılmasına ilişkin verdiği karara rağmen bu ülkenin devleti ve ordusu Şeyh Zakzaki’nin özgür bırakılmasından çekiniyorlar.

Şeyh İbrahim Yakub Zakzaki, Nijerya’nın Zaria kentinde 5 Mayıs 1953 tarihinde dünyaya geldi. Şeyh Zakzaki Nijerya rejimini İslami yasalara uymaya davet ettiği ve Nijerya hükümetinin Siyonist İsrail Rejimi’nin etkisinde olmasını eleştirdiği için defalarca tutuklanmış ve geçen yıllar boyunca hep barışçıl girişimleri desteklediğine rağmen 6 oğlu rejim güçlerince şehit edilmiştir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.