Nijerya’da Şehid Sayısı 300’ü Geçti

  • 14 Aralık 2015
  • 1.031 kez görüntülendi.
Nijerya’da Şehid Sayısı 300’ü Geçti
 Nijerya’da dün ordunun yaptığı baskında ölenlerin sayısı her geçen dakika artıyor.
Nijerya ordusu, dün Zaria kentinde Şeyh İbrahim ez-Zekzaki’nin de katıldığı bir programa baskın düzenlemiş ve Zekzaki’yi tutuklamak istemişti.

Halkın direnişiyle karşılaşan Nijerya ordusu, mekanın etrafını çeviren kalabalığa gelişi güzel ateş açmaya başladı. Hatta ses bombası ve el bombası gibi öldürücü nitelikteki silahları da kullanmaktan kaçınmayan ordu, yüzlerce kişinin ölümüne ve bir o kadarının da yaralanmasına sebep oldu.

Görgü tanıkları olayı anlatırken: “Bu bölge, zaten askeri bir bölge. Dolayısıyla birçok karakol ve askeri karargah bulunuyor. Dün burada düzenlenen bir programda lider Zekzaki, toplantı mekanında konuşma yaparken, orduya ait bir konvoy mekanın etrafını çevirdi ve içeri girmeye çalıştılar. Halk, ordunun içeri girmesine engel olunca hiçbir uyarı ve iletişimde bulunmadan ateş açmaya başladılar. Gün batımı devam edene kadar ara ara çatışma yaşandı. Ordu, çok sert şekilde müdahalede bulundu. Gece bile evin bulunduğu bölgeye ağır silahlarla ateş açtılar.

Askerler, bahçe içindeki cesetleri toplayıp karargahlara götürüyorlar. Şu ana kadar bizim sayabildiğimiz rakam ise 300. Bunun yanı sıra bir o kadar da yaralı var. Yaralıların durumu ise belli değil.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.