Nikki Haley: UAEA denetçileri İran’ın askeri merkezlerine girebilmeli

  • 26 Ağustos 2017
  • 1.199 kez görüntülendi.
Nikki Haley: UAEA denetçileri İran’ın askeri merkezlerine girebilmeli

ABD’nin BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley, Washington’un İran karşıtı asılsız iddiasını tekrarlayarak Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu UAEK’nın uzmanlarının İran’ın askeri merkezlerine girebilmeleri gerektiğini bildirdi.

Geçtiğimiz günlerde Viyana’da UAEK genel müdürü Yukio Amano ile görüşen ABD’nin BM Daimi Temsilcisi Haley, KOEP’i etkisiz hale getirmek için yeni bir senaryo geliştirmeye başlamış bulunuyor.

Nikki Haley UAEA başkanı Yukia Amano ile görüşmesi ardından twitter hesabından paylaştığı mesajda “ Amerika heyetinin İran nükleer anlaşması ile ilgili bir çok soru ile Viyana’ya gittiğini, Amano ile görüşmesi ardından iyi cevaplar aldığını fakat Amerika’nın bir çok şüphe ve endişeye sahip olduğunu” yazdı. Nikki Haley Ajans raporlarının sadece İran’da ulaşabildiği nükleer tesislerle ilgili geçerli olabileceğini söyledi.

Amerika’nın BM temsilcisi Nikki Haley’nin UAEA başkanı Yukio Amano ile görüşmesi ardından sergilediği tutum, Amerika’nın bu uzman kuruluşa baskı uygulayarak, KOEP’i Beyaz Sarary’ın istediği yöne çevirmeye çalıştığını gösteriyor.

Amerika yetkilileri İran’ın KOEP çerçevesindeki yükümlülüklerine tamamen bağlı olduğunu çok iyi biliyorlar fakat bu şartlar altında tek yanlı ve farklı bir yorumla UAEA’yı etkilemeye çalışıyorlar.

Bu arada İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi Amerikalı yetkililerin gerçek dışı saldırgan açıklamalarına verdiği cevapta, Amerikalı yetkililerin İran İslam Cumhuriyetinin askeri merkezlerini denetleme talebinin siyasi bir komedi olduğunu bildirmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.