Nimetzade: İran, Kazakistan’ı serbest sulara bağlayan halkadır

  • 07 Şubat 2016
  • 743 kez görüntülendi.
Nimetzade: İran, Kazakistan’ı serbest sulara bağlayan halkadır
İran Sanayi, Maden ve Ticaret Bakanı Nimetzade, İran’ın stratejik konumda bulunduğu ve Fars Körfezi ve Umman Denizi kıyısında bulunduğu için Kazakistan’ı dünyaya bağlayan halka olduğunu ifade etti.

Bugün Tahran’da düzenlenen İran-Kazakistan Ortak Yatırım ve Ticaret Konferansı’nda yaptığı açıklamada İran Sanayi, Maden ve Ticaret Bakanı, Kazakistan’ın İran’ın bölgedeki üstün konumundan yararlanabileceğini belirtti.

İran’ın bir taraftan Fars Körfezi’ne, diğer taraftan da Hazar Denizi’ne kıyısı bulunduğunu hatırlatan Nimetazde, Kazakistan için İran’ın bu konumunun dünya ve komşu ülkelerle bağlantısı adına bir imtiyaz sayıldığını ifade etti.

İranlı Bakan, Kazakistan’ın raylı sistem hatları, deniz ve kara yollarıyla İran’a bağlanabileceğini hatırlatarak, şu an Türkmenistan-İran demiryolu üzerinden iki ülke arasında bağlantı kurulduğunu kaydetti.

Kazakistanlı 260 kişilik heyetin Tahran’a ziyaretine değienen İran Sanayi Bakanı, bu ziyaretin kazanımlarının ikili ticaretin büyümesine katkı sağlmasını temenni etti.

Kazakistan Yatırım ve Kalkınma Bakanı Aset İsekeşev de İran-Kazakistan Ortak Yatırım ve Ticaret Toplantısında, Kazakistan’ın İranlı tüccarların çıkarlarına sahip çıktığını hatırlatarak, ikili ticari ve iktisadi ilişkilerin güçlendirilmesine vurgu yaptı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.