Nobaht: ABD, KOEP’ten çekilmek ile kendi zarar edecektir

  • 13 Eylül 2017
  • 1.123 kez görüntülendi.
Nobaht: ABD, KOEP’ten çekilmek ile kendi zarar edecektir

Nobaht bugün düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, ‘’Biz milli menfaatlerimiz çerçevesinde ABD’nin anlaşmadan çekilmesi ile ilgili karar vereceğiz ve alınacak karar için sadece bir mercinin görüşleri alınmayacaktır ve düzenin tamamı bu hususta karar verecektir’’ dedi.

Bu olayda kaybeden tarafın ABD olacağını ifade eden Nobaht, ‘’Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu Başkanı (UAEK) Amano’nun İran’ın KOEP’e bağlılığı ile ilgili sözlerin yeterince açıktır ve bu sözler İran’ın KOEP’e bağlı olduğunda şüphe bırakmamaktadır ve ABD’li yetkililerinin denetimlerle ilgili son zamanlarda sarf ettiği sözler hukuk dışıdır’’ dedi.

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Ali Ekber Salihi’nin son zamanlarda KOEP ile ilgili sözlerine değinen Nobahr, ‘’Salihi bey tecrübeli, yetkim, bilinçli bir kişidir ve sarf ettiği sözler de düşünülerek söylenmiştir ve itibar görmelidir ‘’ dedi.

Nobaht, Cumhurbaşkanı Ruhani’nin New York’a yapacağı ziyaret ile ilgili planlamaların yapıldığını ve zamanında ilan edileceğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.