Norveç Dışişleri Bakanı: Suriye’deki Kriz Birkaç Ay İçinde Çözülmelidir

  • 22 Eylül 2015
  • 858 kez görüntülendi.
Norveç Dışişleri Bakanı: Suriye’deki Kriz Birkaç Ay İçinde Çözülmelidir

Norveç Dışişleri Bakanı Borge Brende Suriye’deki krizin önümüzdeki birkaç ay içinde derhal çözülmesi gereğini vurguladı.

Lübnan’a iş gezisinde bulunan Brende Beyrut’ta Lübnan Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanı Cübran Basil ile düzenlediği ortak basın toplantısında; Suriye’deki krizin derhal çözülmesinin uluslar arası toplumun temel önceliği ve BM genel kurul oturumları gündeminin başında yer alması gerektiğini ifade etti.

Tehcir edilen Suriyelilere insani yardım için takdim edilen finansın beklenen %40’ının altında olduğunu söyleyen Brende ; yardımda bulunan devletlerin uluslar arası bir toplantı düzenlemelerine çağrı yaptı.

Lübnan Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanı Basil ise Brende ile Ortadoğu’da yayılan terör tehlikesi ve mülteci meselelerini ele aldıklarını söyledi. Basil şu an mevcut seçeneklerin Suriye’yi asil Suriye altyapısıyla yeniden yapılandırma ve asil sosyal dokusunu canlandırmak veya bölgenin tamamını yıkma olduğunu ifade ederken ikinci seçeneğin de mutlak bir şekilde Avrupa’nın istikrarını sabote edeceğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.