Nuceba Hareketi: Irak Hükumetinin Amerika’ya Vereceği Tepkiyi Bekliyoruz

  • 06 Kasım 2017
  • 992 kez görüntülendi.
Nuceba Hareketi: Irak Hükumetinin Amerika’ya Vereceği Tepkiyi Bekliyoruz

Irak’taki Haşd Şabi gruplarından Nuceba Hareketi geçtiğimiz günlerde Amerika tarafından Haşdi Şabi’ye yönelik yapılan suçlayıcı açıklamalarına cevap verdi.

Irak’taki Haşd Şabi gruplarından Nuceba Hareketi geçtiğimiz günlerde Amerika tarafından Haşdi Şabi’ye yönelik yapılan suçlayıcı açıklamaları tüm Irak emniyet güçlerine karşı yapılmış açıklama olarak gördüklerini belirterek, Irak hükumetinin Amerika’ya karşı alacağı kararı beklediklerini ifade etti.

Amerikalıların direniş cephesini yıpratmaya yönelik politikaları bölgede devam ederken dün Amerika kongresinde Haşdi Şabi’ye yönelik yeni yaptırım kararlarının alınması gündeme geldi.

Nuceba sözcüsü Ebu Varis el Musevi, Amerika’nın Haşdi Şabi’ye yönelik aldığı kararın büyük bir fitne ve komplo olduğunun altını çizerek; bölgedeki tüm tekfirci terör örgütlerinin Washington tarafından yönetildiğini ve Amerika’nın Haşdi Şabi ve Irak ordusunun IŞİD terör örgütü karşısında kazandığı büyük zaferlere rağmen sessiz kalmadığını belirtti.

“Washington veya bizi terör örgütü olarak gören diğer kesimlerin Irak’ta sona gelen IŞİD terör örgütünün ateşini bölgede yaymaya yönelik komplolarına izin vermeyeceğiz. Biz, Irak hükumetinin Amerika’nın politikalarına karşı vereceği tepkiyi ve kararını beklemekteyiz” diyen Musevi, Haşdi Şabi’ye yönelik yaptırım ve suçlamaların Irak ordusunu da içine aldığı belirterek Haşdi Şabi’nin Irak ordusunun bir parçası olduğunu vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.