Nuceba’dan ABD’nin Irak’taki saldırısına tepki

  • 30 Ocak 2018
  • 871 kez görüntülendi.
Nuceba’dan ABD’nin Irak’taki saldırısına tepki

Nuceba İslami Direniş Hareketi Genel Sekreteri Hüccet’ül İslam Ekrem El Kaabi, son günlerde ABD’nin Irak’ın Anbar vilayetine bağlı El Bağdadi kentine düzenlediği saldırıya tepki göstererek, “Bu olay ABD’nin daha önceden Irak sınırlarına yönelik planlamış vahşice cinayetlerinin devam etmesinin açık bir göstergesidir” dedi.

Kaabi ilaveten, “ABD güçleri zaman zaman Irak silahlı kuvvetlerini hedef alarak DEAŞ kalıntılarına kaçış yolu oluşturmaya çalışıyor” ifadesini kullandı.

Kaabi sözlerine şöyle devam etti: ABD’nin Irak’taki askeri varlığı yıkım ve güvensizliğin kaynağıdır. Bu devlet terörizm ile Irak düşmanlarını destekliyor. Sömürgeci Amerika güçlerinin çirkin eylemleri yalnız Irak topraklarından sınır dışı edilerek durdurulabilir.

“Terörizmin ortadan kaldırılmasından sonra ABD askerlerinin Irak’ta bulunması için herhangi bir gerekçe yoktur. ABD’nin Irak’taki askeri varlığı gayrimeşudur. Biz Amerika’nın ülkemizi işgal ettiğini düşünmekteyiz” diyen Ekrem El Kaabi, Iraklı yetkililerden ABD birliklerini ülke topraklarından çıkarması için gerekli adımları atmasını istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.