Nükleer anlaşmanın ihlalinin sorumlusu bizzat ABD’dir

  • 07 Aralık 2016
  • 926 kez görüntülendi.
Nükleer anlaşmanın ihlalinin sorumlusu bizzat ABD’dir

İran’ın BM’deki mektubunda ABD’nin “ISA” yaptırım yasasını uzatması, nükleer anlaşmanın ihlali olarak değerlendirilip bunun sorumlusu da Amerika’nın bizzat kendisi olacağı vurgulanıyor.

İran’ın BM Daimi Temsilcisi Golam Ali Hoşru, BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon’a yazdığı bir mektupta, “İran İslam Cumhuriyeti, ABD Kongresi’nin son yönergesiyle birlikte ‘ISA’ yaptırım yasasının 2026 yılının sonuna kadar uzatılmasının Amerika’nın nükleer anlaşmada üslendiği yükümlülüklere aykırı olduğunun kanaatindedir” açıkamalarında bulundu.

Bu mektupta, nükleer anlaşmanın taraflarından biri olan ABD’nin, anlaşmaya aykırı her türlü yaptırımın uygulanacağından çekineceğini taahhüt ettiği vurgulanıyor.

Hoşru, mektubunun devamında şu ifadeleri kullandı: “ISA” yaptırım yasasının uzatılması ABD’nin nükleer anlaşmadaki yükümlülüklerine ters olduğundan dolayı gerçekleşen uygulamaların olumsuz sonuçlarının sorumlusu bu ülkenin bizzat kendisidir.

Bu mektupta BM Genel Sekreteri’nden, ABD başta olamak üzere nükleer anlaşmanın tüm taraflarının verdikleri vaatlara bağlı kalmalarını vurgulayıp bu yönde gerçekleşen her türlü ihlal ve sorumsuz davranışın bir rapor çerçevesinde BM Güvenlik Konseyi’ne sunması talep ediliyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.