Nükleer faaliyetler yeniden başlatılmaya hazırdır

  • 18 Aralık 2016
  • 985 kez görüntülendi.
Nükleer faaliyetler yeniden başlatılmaya hazırdır

Tahran Milletvekili, ABD’nin yükümsüzlüklerine devam ettiği taktirde İran devleti ve milletinin sert tepkisiyle karşılaşacağını bildirdi.

İran İsalm Şurası Meclisi Tahran Milletvekili Behruz Nemati, nükleer anlaşmanın ABD tarafından ihlal edilmesiyle ilgili, “İran üstlendiği yükümlülüklere bağlılığını ispatladı, ancak diğer taraflardan herhangisinin verdiği vaatları tutmaması durumunda biz buna tepki göstereceğiz” açıklamalarında bulundu.

Nemati, Cumhurbaşkanı Ruhani’nin talimatıyla Dışişleri Bakanı Zarif ve Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Salihi’nin ABD’nin bu konuda gerçekleştirdiği ihlallerle ilgilenmek üzere görevlendirildiğine değinerek, İran’ın tepki vermesini bu ülkenin doğal hakkı olduğunu belirtti ve uluslararası camianın ABD’nin yeni yaptırımlarının durdurulması yönde çaba harcamasını istedi.

Tahran Milletvekili, ABD’nin yeni yaptırımlar uygulamasını hiç şüphesiz anlaşmanın ihlali olarak değerlendirip şöyle dedi: Bu anlaşmada açık bir şekilde şimdiki yaptırımların uygulanması ihlal olarak öngörülüyor.

Nemati son olarak, ABD’nin yükümsüzlüklerine devam ettiği taktirde İran devleti ve milletinin sert tepkisiyle karşılaşacağını bildirdip nükleer faaliyetlerin yeniden başlatılmaya hazır olduğunu açıkladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.