Nükleer yakıt İslam İnkılabı’nda üretilecek…

  • 20 Kasım 2014
  • 1.091 kez görüntülendi.
Nükleer yakıt İslam İnkılabı’nda üretilecek…

 

İran atom enerjisi kurumu başkanı, Rusya ile imzalanan son anlaşma ardından nükleer reaktörlerin yakıtının İran’da üretileceğini bildirdi.

Dün akşam İRİB 2. Kanalında konuşan İran Atom Enerjisi Kurumu İAEK başkanı Ali Ekber Salihi, İran ile Rusya arasında imzalanan yeni nükleer anlaşmaya temas ederek, İran’ın geçen yıldan itibaren yeni reaktörler kurmak için Rusya ile ciddi görüşmeler başlattığını ve bu konuda sürdürülen görüşmeler sonucu üç adet anlaşma, prensip anlaşması ve protokolün imzalandığını söyledi.

İran’ın Buşehr Reaktörü ile ilgili ortaya atılan bir takım söylentilere de değinen Salihi, bazılarının medya’da Buşehr nükleer santralinin henüz faal olmadığı fikrini empoze etmeye çalıştığını, oysa bu reaktörün şimdiye kadar 7 bin kw. Saat elektrik ürettiğini söyledi.

İran atom enerjisi kurumu başkanı, Rusların reaktörün yakıtının tümü veya önemli bir bölümünün İran’da üretilmesine yardımcı olmaya çalıştıklarını ve bunun ise önemli bir gelişme olduğunu söyledi.

Salihi ayrıca İran ile Rusya arasında iki reaktörün kurulması ve İran’da yakıt üretimiyle ilgili imzalanan son anlaşma ve protokolün, 5+1 grubuna karşı İran’ın konumunu daha da güçlendirdiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.