Nuri Maliki: Direniş ekseni ile işbirliğine devam edeceğiz

  • 03 Ocak 2017
  • 1.109 kez görüntülendi.
Nuri Maliki: Direniş ekseni ile işbirliğine devam edeceğiz

Irak cumhurbaşkanı 1. yardımcısı Nuri el’Maliki, ülkesini siyonist rejim İsrail ile mücadele cephesinde direniş cephesi olarak nitelerken, direniş ekseni ile işbirliğine devam edeceklerini söyledi.

Nuri el’Maliki, dün Tahran’da düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, siyonist İsrail rejiminin bölgedeki varlığını terörizmden daha tehlikeli nitelerken, siyonist İsrail’in hedefinin yalnızca işgal altındaki Filistin toprakları olmadığını aksine bütün bölge olduğunu söyledi.

Nuri Maliki, İran’ın işgalci İsrail rejimi ile mücadelede en öne safta olduğunu belirterek; siyonist İsrail ile komplo ve planlarına karşı mücadelede bütün herkesin ortak hareket etmesi gerektiğini zira bu rejimin bölge ülkelerinin parçalanması hedefinde olduğunu söyledi.

Maliki, Irak’ın siyasetlerinin IŞİD terör örgütü ile mücadele üzerine kurulu olduğunu belirterek, bu örgütün Suriye’de meşru cumhurbaşkanı Beşar Esad’ın devrilmesi için faaliyet gösterdiğini bildirdi.

Irak cumhurbaşkanı yardımcısı Suudi Arabistan’ın bölgedeki girişimlerine de işaretle, Arabistan’ın Ortadoğu bölgesinde vahhabilik ve terörizm peşinde olduğunu ama bu yaptıklarının bedelini göreceğini söyledi.

Maliki, Irak gönüllü halk güçleri Haşdüş Şabi’ye destek verirken, bu güçlerin Irak’ın bütün kesimlerinden teşkil olduğunu ve parlamentoda Irak’ın güvenlik gücü olarak kabul edildiğini söyledi.

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Nuri El Maliki, Irak’a IŞİD ve terörist guruplarla mücadelede yardım eden tek ülkenin İran olduğunu söyledi.

Maliki, ‘’Gerçi bazı ülkeler sözde Irak’a yardım edeceklerini ilan ettiler, fakat sadece İran Irak’a yardıma geldi’’ dedi. Irak silahlı güçlerinin IŞİD karşısında yeteri silaha sahip olmadıklarını ifade eden Maliki, ‘’İran bizi silahlandırdı ve bunun IŞİD ile mücadelede zafer kazanmada önemli yardım etti’’ dedi.Tahran ziyaretinin amacını iki ülke ilişkilerini geliştirmek olduğunu belirten Maliki, Tahran-Bağdat ilişkilerinin stratejik olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.