Nusra Teröristleri, Türkiye’den “Suriye’de ateşkesi boz” talimatı aldı

  • 05 Ocak 2017
  • 1.302 kez görüntülendi.
Nusra Teröristleri, Türkiye’den “Suriye’de ateşkesi boz” talimatı aldı

Suriye müttefik güçlerine yakın kaynaklar, terör örgütü Nusra Cephesi’nin, Türkiye’nin talimatıyla bu ülkedeki ateşkes anlaşmasını bozmaya çalıştığını bildirdi.

Lübnan el-Meyadin TV kanalının bugün verdiği habere göre, Suriye müttefik güçlerine yakın bir kaynak, üst düzey Türk subaylarının Haleb’in batısı, İdlip ve Suriye’nin kuzey ve kuzey batısında bulunduğunu, Türk subayları ile Nusra Cephesi elebaşları arasında çok yakın koordinasyon olduğunu bildirdi.

Aynı kaynak, Türkiye’nin Nusra cephesini ateşkese ilhak etmek için Moskova’ya baskı uygulamak amacı ile Şam yönetimine karşı gerilim oluşturmaya çalıştığını kaydetti.

Daha önce Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, silahlı grupların ateşkese bağlı olduğunu ileri sürerek, İran İslam Cumhuriyeti’nden ateşkese bağlı kalması için Suriye yönetimi üzerinde ağırlığını koymasını istemişti.

Ancak İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, Türk yetkililerinin yapıcı olmayan açıklamalarının sadece mevcut durumu daha da çetrefil hale getireceğini ve Suriye krizinin siyasi çözümü önündeki sorunları arttıracağını vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.