Nusra teröristlerinin Keferya ve Fua’ya saldırıları püskürtüldü

  • 11 Haziran 2018
  • 1.501 kez görüntülendi.
Nusra teröristlerinin Keferya ve Fua’ya saldırıları püskürtüldü

Terör örgütü Nusra Cephesi teröristleri iki terör grubuyla birlikte bir kez daha İdlip’in kuzeyinde yer alan Keferya ve Fua beldelerine yoğun şekilde düzenledikleri saldırı bu bölge sakinleri ve halk komiteleri tarafından defedildi.

Suriye’de yayınlanan Vatan gazetesi yerel kaynaklardan naklen dün halk komiteleri ile teröristler arasında Keferya ve Fua çevresinde şiddetli çatışmalar yaşandığını duyurdu.

Bu arada SANA’nın haberine göre, İdlib kırsalının kuzeyinde belli başlı devletlerden destek ve komuta alan Nusra Cephesine tabi teröristler yıllardır sıkı kuşatma altında tuttukları Fua ve Keferya beldelerinde masum sivillere karşı gaddar saldırılarını bugün de sürdürdüler.

İki beldede yerel kaynaklar SANA’ya açıklamalarında; civar bölgelerde konumlanan radikal teröristlerin bugün beldelerini keskin nişancı silahlarla hedef aldıklarını belirtti. Kaynaklar keskin nişancı teröristlerin açtıkları ateş sonucunda biri 28, diğeri 33 yaşlarında iki sivil genç vatandaşın yaralandıklarını aktardı.

Radikal teröristler dün erken saatlerde iki beldeye birçok eksenden saldırmış, beldelerde bulunan halk güçleri bu teröristlere başarıyla karşı koymuşlardı. Suriye hava güçleri ise saldırganların karargahları, ikmal hatları ve toplanma yerlerini muhtevalarıyla imha etmişlerdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.