Obama: Nükleer Anlaşmada İsrail’i Resmiyette Tanımak Şartı Yok.

  • 07 Nisan 2015
  • 785 kez görüntülendi.
Obama: Nükleer Anlaşmada İsrail’i Resmiyette Tanımak Şartı Yok.

Amerikan başkanı Obama, İran ve 5+1 grubu arasında nükleer konuda nihai anlaşmada, İsrail’in resmiyette tanınması şartının doğru olmadığını söyledi.

Reuters’in haberine göre, NPR radyosuna demeç veren Obama, Tahran tarafından İsrail’in resmiyette tanınmasının İran yönetiminin tamamen değişmesi gibi bir faraziye olduğunu belirterek, böyle bir şeyin tamamen yanlış olacağını ve doğru bir değerlendirme olmayacağını söyledi.

Obama, nükleer konuda varılan çerçeve anlaşmasına da temasla, bu şekilde, en azından İran yönetiminin nükleer silahlara ulaşmasının engellendiğini belirtti.

Bu arada İslami İran, bu zamana kadar nükleer enerji çalışmalarını uluslar arası atom enerjisi kurumunun gözetiminde ve NPT anlaşmasına uygun bir şekilde yaparken Obama’nın İran’ın nükleer silah yapmaya çalışmasının engellendiğine dair açıklaması ise tamamen tezat içeriyor. Zira İslam inkılâbı rehberi tarafından da, nükleer silah yapımı ve depolanmasının haram olduğuna dair fetva daha önceden yayınlanmıştı.

Öte yandan yüzlerce nükleer başlıklı füzeye sahip olan terör rejimi İsrail başbakanı Netanyahu ise İran ve 5+1 grubu arasında varılan son çerçeve anlaşması ‘ortak bildiri’ye karşı tepkisini sürdürmeye devam ediyor. Netanyahu, İran ile nihai anlaşmaya varılmasını önlemek için çabalarını sürdüreceklerini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.