OCHA, Gazze Åžeridi’ne Uygulanan Ablukaya Son Verilmesini Ä°stedi…

  • 11 Åžubat 2015
  • 750 kez görüntülendi.
OCHA, Gazze Åžeridi’ne Uygulanan Ablukaya Son Verilmesini Ä°stedi…

Kudüs’teki BirleÅŸmiÅŸ Milletler Ä°nsani Ä°ÅŸler Koordinasyon Ofisi (OCHA), Filistin için 2015 yılı insani yarım stratejisi planının yarın (12 Åžubat PerÅŸembe) Filistin BaÅŸbakan Yardımcısı Muhammed Mustafa ve BM Ä°nsani Ä°ÅŸler Koordinatörü James W. Rawley’in katılımıyla açıklanacağını bildirdi.

BirleÅŸmiÅŸ Milletler’den yapılan açıklamada, planın Filistinlilerin uzun vadeli stratejik planlarıyla uyumlu olması için Filistin Devleti’yle koordineli olarak belirlendiÄŸi ifade edildi.

BirleÅŸmiÅŸ Milletler’in insani yardım örgütlerine Filistinlilerin ihtiyaçlarının karşılanması için çaÄŸrıda bulunduÄŸu belirtilerek, 1.6 milyon Filistinlinin acil korunmaya ihtiyacı olduÄŸu kaydedildi.

Plan için ayrılan bütçenin 2015 yılı için 705 milyon dolar olduÄŸu ve planın Ramallah’ta düzenlenecek basın toplantısında kısa film olarak sunulacağı, ardından BM Ä°nsani Ä°ÅŸler Koordinatörü James W. Rawley’in konuÅŸma yapacağı, daha sonra da BirleÅŸmiÅŸ Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü (UNRWA) Gazze Direktörü’nün “Zarar görev Filistinlilerin acil ihtiyaçları” baÅŸlıklı bir sunum yapacağı ifade edildi.

Rawley, Gazze’deki EÅŸ-Åžifa Hastanesi’nde yaptığı incelemelerin ardından, Gazze Åžeridi’ne uygulanan ablukaya son verilmesi çaÄŸrısında bulundu ve uzlaşı hükümetinden de SaÄŸlık Bakanlığı’na baÄŸlı memurların maaÅŸlarının bir an önce ödenmesi için çaba sarf etmesini istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.