Öğretmen Adayları Mülakat Sorularına İsyan Etti

  • 01 Ekim 2016
  • 739 kez görüntülendi.
Öğretmen Adayları Mülakat Sorularına İsyan Etti

MEB sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçlarını açıkladı. Öğretmen adayları, sözlü sınavda alanları dışında ilginç sorularla karşılaştıklarını belirterek tepki gösterdi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın önceki gün 15 bin sözleşmeli öğretmen ve 5 bin dershane öğretmeninin alımıyla ilgili sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçlarını açıkladı.

ADAYLAR ŞİKAYET YAĞDIRDI

Adaylar, 18 bölgede 495 komisyon tarafından mülakata alındı. Atama bekleyen yüz binlerce öğretmen ise mülakat sonuçlarına tepki gösterirken, eğitim sendikalarının yöneticileri sözleşmeli öğretmenlik ile mülakatın kaldırılmasını, sadece kadrolu öğretmen atamasının yapılmasını istiyorlar. İmza kampanyası başlatan adaylar, BİMER’e ve MEB’e şikayet yağdırıyorlar.

“NE YEMEK YAPIYORSUN”

Atama bekleyen bazı öğretmen adayları da dün saat 14.00’te İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanarak eylem yaptı. “Öğretmenler işsiz, okullar öğretmensiz” sloganları atan öğretmen adayları mülakatın kaldırılmasını talep etti.

Öğretmen adayları sözlü sınavda alanları dışında ilginç sorularla karşılaştıklarını belirterek, “Gezi’de ne hissettin?, Ne yemek yapıyorsun?, İnsan kopyası iyi mi kötü mü?, Maç izler misin?, Terör örgütlerini sayınız?, Yılbaşında kutlama yaptınız mı?” gibi sorular sorulduğunu iddia etti. KPSS’den aldıkları puanların düştüğünü belirten bazı öğretmen adayları KPSS ile atanacak sıradayken mülakat puanıyla tercih haklarını bile kaybettiklerini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.