On Binlerce Filistinli Bayram Namazını Dönüş Çadırlarında Kıldı

  • 15 Haziran 2018
  • 1.463 kez görüntülendi.
On Binlerce Filistinli Bayram Namazını Dönüş Çadırlarında Kıldı

Gazze bölgesinde bugün (15 Haziran Cuma) on binlerce Filistinli Ramazan bayramı namazını Gazze ve Han Yunus şehirlerinin doğusundaki dönüş çadırlarında kıldı. Gazze’nin 1948’de işgal edilmiş bölgeyle sınırına yakın yerlere kurulmuş olan bu çadırlarda kılınan bayram namazlarına kadınlardan, çocuklardan ve yaşlılardan da çok sayıda insan katıldı.

Gazze’nin doğusundaki dönüş çadırında bayram hutbesini Hamas’ın Siyasi Birim üyelerinden Halil El-Hayye okudu. El-Hayye hutbede: “Halkımız ablukayı kırıncaya ve topraklarımıza ve Kudüs’ümüze dönünceye kadar yürüyüşlerine devam edecektir” dedi.

Halil El-Hayye, Gazze’ye uygulanan ablukanın sorumlusunun siyonist işgal rejimi olduğunu dile getirerek, Filistin halkının dönüş ve ablukayı kırma mücadelesinde ısrarlı olacağını ifade etti. Hayye, Filistin halkını dize getirme veya onu alternatif bir vatana razı etme planlarının başarılı olamayacağını, Filistin halkının kendi öz vatanına sahip çıkma konusundaki kararlılığından vazgeçmeyeceğini vurgulayarak: “Ancak bu, birliğimizi daha da güçlendirmemizi gerektirmektedir. Kudüs’e varış için yürüdüğümüz yolda birlik halinde olmamız gerekir” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.