Onlarca Filistinli esir açlık grevinin 36. gününde hastaneye kaldırıldı

  • 22 Mayıs 2017
  • 1.033 kez görüntülendi.
Onlarca Filistinli esir açlık grevinin 36. gününde hastaneye kaldırıldı

Filistinli esirlerden onlarcası sürdürmekte oldukları açlık grevlerinin 36. gününde siyonist rejim cezaevleri idaresi tarafından hastaneye kaldırıldılar.

Siyonist İsrail rejimi gazetelerinden Yediot Ahoronot’un bildirdiğine göre siyonist rejim cezaevleri idaresi açlık grevindeki Filistinlilerden onlarcasını Telaviv’in güneyinde yer alan Volfson hastanesine kaldırdı.

Öte yandan Ortadoğu barış görüşmelerinde BM koordinatörü Nikolay Meladinof açlık grevindeki Filistinli esirlerin sağlık durumundan kaygısını dile getirerek, bu meselenin bir an evvel çözümlenmesi isteyerek İsrail’den uluslararası kurallar ve insan haklarına saygılı olmasını istedi.

Filistinli Tutukluların Açlık Grevini Takip İçin Basın Komitesi, İsrail’in çeşitli hapishanelerindeki 200 mahkumun daha açlık grevine başladığını duyurdu

İsrail hapishanelerindeki kötü şartları protesto etmek amacıyla 200 Filistinli tutuklunun daha açlık grevine başladığı bildirildi.

Filistinli Tutukluların Açlık Grevini Takip İçin Basın Komitesinden yapılan açıklamaya göre, İsrail’in çeşitli hapishanelerindeki 200 Filistinli daha açlık grevine başlama kararı aldı.

Açıklamada, İsrail’in Nefha, Rimon ve İşil hapishanelerindeki 200 tutuklunun, İsrail Cezaevleri İdaresinin Filistinli tutukluların taleplerine karşılık vermemesi üzerine açlık grevine katılma kararı aldığı belirtildi.

“İsrail’in keyfi uygulamaları ve hak ihlallerine son verilerek, tutukluluk şartlarının iyileştirilmesi” için Filistin direnişinin sembol isimlerinden ve 15 yıldır hapishanede bulunan Mervan Bergusi’nin çağrısıyla, bin 500’den fazla Filistinli tutuklunun 17 Nisan’da başlattığı açlık grevi 35. gününde devam ediyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.