Onlarca Filistinli kadın, Siyonist rejimin zindanlarındadır

  • 05 Haziran 2017
  • 1.161 kez görüntülendi.
Onlarca Filistinli kadın, Siyonist rejimin zindanlarındadır

Filistin Esirler ve Gaziler Kurumu, Mayıs ayında tutuklanan 8 kadın ile birlikte, Siyonist rejimin zindanlarındaki esir kadınların sayısının 58’e yükseldiğini duyurdu.

İşgal rejimi zindanlarında tutulan Filistinli esirlerin açlık grevi yaptığı günlerde gözaltına alınanlarla birlikte işgal zindanlarındaki kadın esir sayısının 56’ya yükseldiği bildirildi.Esirler Heyeti avukatları Hanan El-Hatib ve Hibe Musaliha, işgal güçlerinin geçen ay Filistinli 8 kadın ve genç kızı gözaltına aldığını, en küçüklerinin Ramallah’ın kuzeyindeki El-Celzun Kampı sakinlerinden 14 yaşındaki Melak El-Galiz olduğunu açıkladı.

Avukatlar ayrıca işgal zindanlarında tutulan 18 yaşından küçük Filistinli kadın esir sayısının 9’e yükseldiğini bildirdiler.

İşgal rejimine ait 22 cezaevinde Filistinli toplam 6500 esir bulunuyor. Filistinli esirlerden 11’i milletvekili ve yaklaşık 500’ü idari hapis cezalarıyla işgal zindanlarında tutuluyor.

Filistin Esirler Araştırma Merkezi de yaptığı açıklamada Mayıs’ta Siyonist askerlerin 370 Filistinli’yi gözaltına aldığını bildirdi.

Siyonistler ayrıca Mayıs ayında Gazze sahilerinde 7 Filistinli balıkçıyı alıkoyarken, birini de kurşunla vurarak şehit ettiler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.