Onlarca Yahudi Yerleşimci Bu Sabah Mescid-i Aksa’ya Baskın Düzenledi ​

  • 25 Haziran 2018
  • 2.482 kez görüntülendi.
Onlarca Yahudi Yerleşimci Bu Sabah Mescid-i Aksa’ya Baskın Düzenledi ​

Onlarca Yahudi yerleşimci bu sabah (25 Haziran Pazartesi) işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında El-Mağaribe Kapısı’ndan geçerek Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi.

Baskından hemen önce işgal güçlerinin El-Mağaribe Kapısı’nı açıp Mescid-i Aksa’ya girdiği ve avlusunda yerleşimciler için önlem aldığı ifade edildi.

İşgal güçlerinin Kudüslü birçok kadın ve erkeğin işgal güçlerine ve Yahudi yerleşimcilere yönelik kışkırtıcılık yaptıkları gerekçesiyle Mescid-i Aksa’ya girmesine izin vermediği kaydedildi.

Mescid-i Aksa’yı Yahudiler ve Müslümanlar arasında zaman ve mekan bakımından ikiye bölme planları yapan işgal yönetimi, oldubitti yaparak bu planlarını hayata geçirebileceği zemini hazırlamaları için Yahudi yerleşimcileri Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor.

İşgal güçlerinin himayesinde Mescid-i Aksa’ya giren Yahudi yerleşimciler, bir süre avluda dolaştıktan sonra Es-Silsile Kapısı’ndan çıkıyor.

İşgal polisi Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemesine öğleden önce ve sonra olmak üzere iki ayrı zaman diliminde izin verirken, Yahudi yerleşimciler baskınlar için daha çok cemaatin az olduğu sabah saatlerini tercih ediyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.