Onur-2 Açlık Grevi Eylemine Katılan Esir Sayısı 400’e Ulaştı

  • 10 Nisan 2019
  • 1.242 kez görüntülendi.
Onur-2 Açlık Grevi Eylemine Katılan Esir Sayısı 400’e Ulaştı

İşgal rejimine ait En-Nakab, Rimon, Nefha, Eşel, Ofer, Celbu’ ve Mecdu cezaevlerinde Filistin esir hareketi liderlerinin başlattığı açlık grevi eylemine katılan esir sayısının 400’e ulaştığı belirtildi.

Filistinli Esir Kulübü, işgal rejimi cezaevleri idaresiyle dolaylı müzakerelerin devam ettiğini ve esirlerin taleplerinin kabul edilmesi için Mısır’ın çaba sarf ettiğini açıkladı.

İşgal rejimi cezaevleri idaresinin Filistinli esirlerin taleplerini reddetmesi ve umumi telefonların kullanımına ağır şartlar getirmesi üzerine esirler Pazartesi akşamı toplu açlık grevi eylemi başlattı.

Filistinli esir hareketinin eylem planına göre 11 Nisan ve 13 Nisan’da yeni esirlerin açlık grevine katılacağı, Filistinli Esir Günü’ne denk gelen 17 Nisan’da eyleme katılanların sayısının zirveye çıkacağı belirtildi.

Filistinli Esir Kulübü, esirlerin taleplerinin başında sinyal kesici cihazların sökülmesi, cezaevlerinin bölümlerine umumi telefonlar yerleştirilmesi, yüzlerce esire verilen ziyaret yasaklarının kaldırılması ve cezaevleri idaresinin 2014’ten beri uyguladığı toplu yaptırımların iptal edilmesinin geldiğini açıkladı.

Filistinli esir hareketi daha önce de taleplerini dile getirmek için işgal rejimi zindanlarında toplu açlık grevi eylemleri gerçekleştirmişti.

İşgal rejimine ait 23 cezaevinde 46’sı kadın ve 250’si çocuk yaklaşık 5700 esir bulunuyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.