OPCW heyeti Duma’da numune topladı

  • 22 Nisan 2018
  • 1.006 kez görüntülendi.
OPCW heyeti Duma’da numune topladı

Lahey merkezli Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü’nden (OPCW) yapılan açıklamada, Suriye’ye giden uzman ekibinin Duma’da kimyasal saldırı düzenlendiği ileri sürülen bölgeye girdiği bildirildi.

Örgütten yapılan açıklamayı kaynak gösteren AFP ve dpa haber ajansları, uzmanların bölgeden numune topladığını duyurdu. Toplanan örneklerin analiz için Hollanda’daki OPCW labarotuvarına ulaştırılacağı açıklandı.

Rusya Dışişleri Bakanlığından daha önce yapılan açıklamada, “Edindiğimiz bilgilere göre özel OPCW misyonu, 21 Nisan sabahı Duma kentinin zehirli madde olduğundan şüphelenilen bölgesine ulaşmıştır” denilmişti. Açıklamada “OPCW’nin güvenliği sadece Suriye tarafınca değil Suriye’deki Rusya komutanlığı tarafından da teminat altındadır” ifadeleri kullanılmıştı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı “tarafsız bir soruşturma” beklediğini açıkladı. Açıklamada “Özellikle bunun Suriye’nin sözüm ona kimyasal sicili tarihinde, kimyasal vakadan şüphelenilen bir bölgeye yapılan ilk ziyaret olduğu düşünülecek olursa” ifadeleri kullanıldı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD ve müttefiklerinin, Suriye’nin Duma yerleşim yerinde düzenlendiği bile kesinleşmeyen bir kimyasal saldırı iddiasını gerekçe göstererek bu ülkenin vurulması emrini verdiklerinde Suriye’deki çatışmaların sona erdirilmesi için BM himayesinde düzenlenen Cenevre barış görüşmelerini de bombaladığını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.