Orta Afrika Ülkeleri Ekonomik Topluluğu (CEMAC) Zirvesi Kamerun’da Yapıldı…

  • 17 Şubat 2015
  • 2.739 kez görüntülendi.
Orta Afrika Ülkeleri Ekonomik Topluluğu (CEMAC) Zirvesi Kamerun’da Yapıldı…

Kamerun’da gerçekleşen Orta Afrika Ülkeleri Ekonomik Topluluğu (CEMAC) zirvesinde üye ülkeler Boko Haram ile mücadele için 86 milyon dolarlık yardımda bulunacak.

Orta Afrika Ülkeleri Ekonomik Topluluğu (CEMAC), Boko Haram ile mücadeleye destek amacıyla Kamerun ve Çad’a 86 milyon dolar yardımda bulunma kararı aldı.

Kamerun’un başkenti Yaunde’de dün yapılan CEMAC zirvesinde topluluğa üye Angola, Burundi, Kamerun, Orta Afrika Cumhuriyeti, Kongo, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Gabon, Ekvator Gine, Çad, Sao Tome ve Principe Demokratik Cumhuriyeti, örgütle mücadele kapsamında alınması gereken acil ve somut önlemler konusunu görüştü.

Sonuç bildirgesinde, Kamerun ve Çad’a 86 milyon dolar verilmesinin kararlaştırıldığı belirtildi.

Bilgirgede, bu yardımın Boko Haram ile mücadelede iki ülkenin lojistik, silah ve gerekli tüm ihtiyacının karşılanmasına yönelik olduğu vurgulandı.

Etiyopya’nın başkenti Addis Ababa’da geçen ay düzenlenen Afrika Birliği zirvesinde, Boko Haram ile mücadele çerçevesinde asker, polis ve sivillerden oluşan 8 bin 700 görevliyi kapsayacak, merkezi Çad’ın başkenti N’Djamena’da bulunacak Çokuluslu Ortak Güç kurulmasında karar verilmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 2 YORUM
BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.