Orta Asya ve Kafkasya ülkeleri ile bilimsel ve teknolojik ilişkileri geliştirmek İran’ın önceliği

  • 10 Temmuz 2017
  • 1.536 kez görüntülendi.
Orta Asya ve Kafkasya ülkeleri ile bilimsel ve teknolojik ilişkileri geliştirmek İran’ın önceliği

İran bilimler, araştırma ve teknoloji bakanı, eski Sovyetler Birliğinin cumhuriyetlerinden bir çoğunun İran’da 3. nesil akademik eğitim için etkili olabilecek teknolojiye sahip olduklarını bildirdi.

İRNA’nın bildirdiğine göre Gürcistan’ı ziyaret etmekte olan İran bilimler, araştırma ve teknoloji bakanı Muhammed Ferhadi,, Tahran ve Tiflis ilişkilerinin gelişmesi temennisini dile getirerek bu ziyaretten amacının iki ülke arasındaki bilimsel ve akademik işbirliğinin geliştirilmesi olduğunu bildirdi.

Bölge ülkeleri ile Tahran arasındaki bilimsel ve akademik işbirliğinin iyi bir düzeyde olduğunu hatırlatan İran bilimler, araştırma ve teknoloji bakanı,, Sovyetler birliğinin dağılmasından sonra bağımsızlıklarını kazanan cumhuriyetlerin bir takım branş ve teknoloji dallarında İran ile işbiriliğinde bulunmak için üstün bir imkana sahip olduklarını bildirdi.

İran üniversitelerinin bugün dünyadaki özel konumuna da değinen İran bilimler, araştırma ve teknoloji bakanı, İran’ın 14 üniversiteyle dünya üniversiteleri sıralamasında  iyi bir konumda bulunduğunu, 39 ilim ve teknoloji parkının bulunduğunu söyledi.

İran bilimler, araştırma ve teknoloji bakanı, 6 günlük bu ziyaretinde Gürcistan ve Ermenistan ülkelerinde temaslarda bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.