Ovhadi: Cenazelerin kimliklerinin belirlenmesi işi sürüyor

  • 09 Ekim 2015
  • 802 kez görüntülendi.
Ovhadi: Cenazelerin kimliklerinin belirlenmesi işi sürüyor

İslami İran hac ve ziyaret kurumu başkanı Said Ovhadi, Arabistan’da hac sırasında Mina’da yaşanan izdiham sırasında ölen İranlı hacıların kimliklerinin belirlenme çalışmalarının sürdüğünü belirterek bu doğrultuda İran özel ekiplerinin dün itibariyle yaptıkları çalışmalarda ölen İranlı hacılardan 87’sinin cenazesinin de kimliklerinin belirlenme işleminin sona erdiğini söyledi.
Said Ovhadi, dün gece İran televizyonunda katıldığı bir programda yaptığı açıklamada, İranlı ölen hacılardan ikisinin daha cenazesinin teslim edildiğini belirterek, bu iki cenazenin kimlik belirlenmesi işleminin bugün yapılacağını söyledi.
Ovhadi, Mina’daki izdihamda ölen Haber kanalı muhabiri Hamid Rıza Hüseyni’nin de cenazesinde yapılan çalışma sonucu kimlik belirleme işinin bittiğini belirterek, onun cenazesinin de bu gece itibariyle Tahran Mihrabad havalimanına intikal ettirileceğini söyledi.
İran hac ve ziyaret kurumu başkanı, yapılan çalışmalara rağmen şu ana kadar İranlı 67 hacıdan haberlerinin olmadığını ve onlarla ilgili çalışmaların süreceğini söyledi.
Bu arada İran dışişleri bakan yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, son alınan resmi rakamlara göre Arabistan’da tutuklanan iki İranlı ziyaretçinin son günlerde serbest bırakıldığını söyledi.
Abdullahiyan, şu ana kadar kendilerinden haber alınamayan 67 hacının tutuklanıp tutuklanmadığına dair bir soruya da, ‘Mina hadisesinden dolayı yaralıların götürüldüğü bütün hastanelerde arama çalışmaları yaptıklarını ama sözkonusu 67 kişinin sözkonusu hastanelerde olmadığını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.