Özgündüz: Suriye Parçalanırsa Türkiye de Parçalanır

  • 03 Ekim 2015
  • 714 kez görüntülendi.
Özgündüz: Suriye Parçalanırsa Türkiye de Parçalanır

Türkiye Caferileri lideri Selahattin Özgündüz, Halkalı Zeynebiye Camii’nde kılınan Cuma Namazı’nda binlerce kişiye seslenerek, gündemi değerlendirdi.

“Suriye’de her gün yeni gelişme yaşanıyor inanın ki Suriye’nin kaderi, Türkiye’nin kaderiyle iç içedir Suriye parçalanırsa Türkiye’de parçalanır.  Bunu da yıllar önce televizyonlarda ve dönemin Başbakanı ve şimdiki Sayın Cumhurbaşkanına bizzat özel olarak arz ettim. Bunlar Ermenistan’dan, İsrail’e uzanan İslam coğrafyasının ortasında Müslüman İsrail’i oluşturup Türkiye’yi İslam coğrafyasından koparıp Batının şamar oğlanı haline getirilmek istiyorlar. Fakat bugün çok şükür ki  herkes bunu anladı” ifadesini kullanan Salahattin Özgündüz, ” Peki biz bu savaşta bizi bu duruma getirmek isteyen Amerika, İsrail, İngiliz’in mi yanında durmalıyız, yoksa bunun karşısında mı durmalıyız? Biz açıkça dün dedik bu günde diyoruz, İsrail Amerika ve İngiltere’nin olduğu yerde biz yokuz. Yani Emperyalizm ve Siyonizmin hep karşısındaydık ve karşında olacağız gizlimizde açığımızda bizim budur. Ama Amerika,İngiltere,İsrail’le aynı safta olanlar bir yandan da İslamcılık iddiasında bulunurlarsa buna kargalar  güler” dedi.

Türkiye’nin Beşar’dan Ne gibi bir kötülük gördüğü sorusunu gündeme getiren Özgündüz, “Beşar’ dan ne kötülük gördük ki biz şimdi adam eti yiyenleri ona alternatif olarak görüyoruz?  Suriye’de Beşar düşerse Suriye bölünür, Suriye bölünürse Türkiye bölünür” dedi.

Mina faciasına da itirazlarını dile getiren Selahattin Özgündüz namaz hutbesinin devamında şu ifadelere yer verdi: Mina’da bir katliam yaşandı. Suudi Arabistan ölü sayısına 700 civarı diyor, bizimkiler de Suudi’nin sözünden hareketle buna yakın bir rakamdan söz ediyor. 400 ‘ü aşkın hacı İran İslam Cumhuriyetinden ölmüştür 100’e yakın Mısırdan Pakistan’dan diğer ülkelerden ve ülkemizden de birkaç kişi vefat etmiştir. Allah cümlesinin yerini cennet etsin.

İran İslam Cumhuriyeti kasıt demiyor, buna ihmal diyor, beceriksizlik diyor, çünkü kasıt dese harp ilan etmesi lazım. Bir sürü kayıp ve yaralılar var.Onlara çok kötü muamele ediyor.Oradaki görgü tanıkları bizimde azdan çoktan gelen videolardan gördüğümüz kadarıyla Suudi bunu bilinçli olarak programlı olarak yaptığı cinayetlere bir yenisini daha ekledi.

Hatırlarsanız 80’li yıllarda yine İranlı hacılardan 500’ünü haremde katletti. Ondan birkaç yıl sonra Türk hacılarını tünelde boğarak öldürdüler ve birçok canlı insanı da ölü diye onların arasına katıp damperlilere doldurup çukurlara attılar.Bunlar sadece beceriksizle  değil bilerek  isteyerek İslam’ın Haca giden seçkin insanlarını katlettiler. Ölü sayısı 4 bini aşmıştır, 5 bini aşmasından da endişe ediliyor bundan büyük katliam ne olsun.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.