Özgür Suriye Ordusu: “Amerika’nın İzni Olmadan Bir Mermi Bile Atamıyoruz

  • 06 Kasım 2016
  • 1.453 kez görüntülendi.
Özgür Suriye Ordusu: “Amerika’nın İzni Olmadan Bir Mermi Bile Atamıyoruz

Özgür Suriye Ordusu terör örgütü komutanlarından biri, Amerika’nın izni olmadan bir mermi bile atmadıklarını itiraf etti.

Özgür Suriye Ordusu tekfirci terörist gruplardan biridir ve Suriye’de beş yıl süren kriz boyunca yıkıcı bir rol oynamıştır.

Söz konusu terör örgütü Suriye’nin birçok bölgesinde faaliyet göstermektedir. Özellikle Amerika başta olmak üzere Katar ve Suudi Arabistan gibi bölge ülkeleri tarafından bu örgüte lojistik ve silah desteği sağlanmaktadır.

Özgür Suriye Ordusu teröristleri eylemlerini Amerika ile koordine halinde yürütmektedir. Suriye’nin alt yapısına çok ağır hasarlar vermiştir.

Yayınlanan raporlar, bu terörist grubun askeri operasyon alanında Amerika’nın koordinesi olmadan hiçbir eylemede bulunmadığını göstermektedir.

Terör örgütü Özgür Suriye Ordusu’nun üst düzey komutanlarından biri El- Cezire kanalına şunları söyledi: “Silahlı gruplar (teröristler) Amerika gibi kendilerini destekleyen ülkelerin izni olmadan bir mermi bile atmıyorlar.”

İsmi açıklanmayan bu komutan Suriye’de aktif olan silahlı grupların kritik durumuna değinerek şu açıklamalarda bulundu: “Her grup savaş için hazır olan binlerce kişiye sahip olduğunu iddia ediyor ama operasyonlarda sadece onlarca kişi meydana gönderiliyor! Çeşitli grupların operasyon odaları, hırsızların toplanma bölgesi haline geldi ve herkes kendi çıkarlarının peşinde.

Bugün insanlar “mücahitler” ve “inkılapçılar” gibi kelimelere karşı nefret duyuyorlar. Herkes bu grupların kontrolü altındaki bölgelerden kaçmaya çalışıyor.”

Analistler, Amerika’nın şiddet yanlısı kuruluşların isimlerinin terörist grupların listesine alınmasına izin vermeyeceğine inanıyor. Çünkü onlar Pentagon’dan silah alıp sonra da El-Kaide ve IŞİD’e veren unsurlardır. Tabi Suriye’nin meşru hükümetini devirmek te Amerika’nın Suriye’deki bir diğer hedefidir.

Amerikalı Cumhuriyetçi Senatör Richard Hayden Black bu konuda şunları söylüyor: “Bazıları bizim Suriye hükümetini devirmedeki kararlılığımızın intihar olduğunu düşünüyor ve bu mesele sadece Batı Asya’yı değil, gerçek anlamda bütün dünyayı tehdit ediyor.

Eğer Suriye devrilir ve El-Kaide’ye bağlı bir kuruluşun hakimiyeti altına girerse, Lübnan ve Ürdün de devrilecek ve bütün bölge istikrarsızlaşacaktır.”

Hayden Black Rusya’nın geçen yıl ekim ayında Suriye’deki savaşa katılmasına değinerek şu açıklamalarda bulundu: “Eğer Amerika o dönemde kenara çekilseydi, savaş şimdiye kadar sonlanmış olacaktı. Halk evlerini tamir edebilecek ve sığınmacılar Suriye’ye dönebilecekti. Ama Amerika anti-tank füzelerini kullandı. Biz ılımlı muhalifleri El-Kaide’nin bir kolu olan Nusra Cephesi teröristlerine yardım etmesi için kullandık.”

Amerikalı bu senatör, ılımlı muhalifler olarak adlandırdıkları grupları silahlandırmak için CIA’in silahları Libya’dan Türkiye’ye ve Türkiye’den de Suriye’ye gönderme planına değinerek şunları söyledi: “Biz bu işi dolaylı olarak yapıyoruz. Çünkü doğrudan yapmamız yasa dışıdır.”

Analistlerin ve Amerika Birleşik Devletleri yetkililerinin ifadesine göre, Amerika’nın Suriye’deki varlığı ve rolü çok yıkıcıdır. Bu rol, dünyayı yeni bir savaşa sürükleyebilir. Batı Asya bölgesini çeşitli tehlikelerle karşı karşıya bırakabilir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.