“Özgürlük-2” Gemisi Gazze Limanı’ndan Yarın Yola Çıkacak ​

  • 10 Temmuz 2018
  • 2.313 kez görüntülendi.
“Özgürlük-2” Gemisi Gazze Limanı’ndan Yarın Yola Çıkacak ​

Büyük Dönüş Yürüyüşü ve Ablukayı Kırma Yüksek Heyeti, Gazze Şeridi’ne uygulanan ablukayı kırmak için yarın yeni bir gemiyi yola çıkaracağını açıkladı.

Heyetin bugün (9 Temmuz Pazartesi) Gazze’deki Balıkçılar Limanı’nda düzenlediği basın toplantısına Filistinli grupların liderleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Heyet üyelerinden Salah Abdülati, önümüzdeki ay Gazze Şeridi’ne doğru yola çıkacak gemilerle birlikte Gazze halkının abluka altında çektiği sıkıntılara dikkat çekmek için bir deniz seferi düzenlemeye karar verdiklerini söyledi.

Abdülati, Gazze Limanı’ndan yarın yola çıkacak “Özgürlük-2” gemisinde Gazze Şeridi dışında tedaviye ihtiyacı olan yaralıların ve hastaların yer alacağını bildirdi.

Yarın “Örgürlük-2” gemisiyle yola çıkacakların hayatından tamamen işgal yönetiminin sorumlu olacağını kaydeden Abdülati, uluslararası toplumdan geminin ve yolcularının güvenliğini sağlamasını istedi.

Heyet, bir önceki denizden ablukayı kırma girişimi sırasında işgal güçlerinin gözaltına aldığı kaptan Sehl Muhammed El-Amudi’nin serbest bırakılması çağrısında bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.